Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2010 18:36 - Справедливо е, нали?
Автор: martito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12600 Коментари: 42 Гласове:
-7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     - Не сега, момчето ми, пречиш ми. После.
    После. И кога е това "после"? Цял час вече следеше унесената й и вглъбена физиономия, с която не спря да гали тия тъпи мебелите. Вместо него...
    Внимателно, без да пропускат нито едно местенце, и с много нежност ръцете й се движеха по повърхността на мебелите, оставяйки след себе си блясък и лъскавина, с която отразяваха лицето й с особена мекота, попивайки цвета на очите й. И той искаше такова погалване с аромат и блясък. Още повече, че знаеше колко приятно, размъркващо и упойващо отпускащо можеха да милват ръцете й. И не се сдържа. Не можа да устои. Промъкна се до нея безшумно, без да се опре в мебелите или в тубичката с аромат, застана кротичко до нея, смирено, та чак свенливо и впери умолителен поглед в очите й. Само за проявената майсторска сръчност и кроткост заслужаваше най-малко целувка. Най-малко! А тя не му обърна грам внимание.
    "После"!
    Защо не и сега, и после пак? Изгледа я пак умоляващо, присламчи се гальовно и направи опит да се отърка в нея. Тя обаче си повтори репликата "После!", избута го с лакът и без дори да го погледне си продължи с мебелите.
    Гадничко си беше. Ма много!
    Трябваше ли да бъде шкаф, за да му обърне внимание. Не заслужава ли поне един мил поглед, една ласкава думичка, поне едничко погалване?...
    Тъпи мебели! С какво пък толкова я бяха омаяли - не разбираше. Нито говорят, нито топлят, нито пък я гледат в очите. Където ги сложиш - там стоя и само знаят да крият зад гърба си паяци и прах. Какво като сега блестят и... и миришат на хубаво... голяма работа! И той мирише на хубаво - нали току-що се изкъпа. И беше сто пъти по-хубав от тях! С най-хубавите мустаци, с най-зелените очи и с най-силните лапи в целия апартамент! Гадни мебели! Мразеше ги! Точно сега много ги мразеше! Защото поглъщаха цялото й внимание и ласки, които по право се полагаха на него. На него!...
    Ама и тя и тя... Не я е срам! Да не прояви грам нежност към него! Сумата му и време вече! "После"! Ма "после" на него може да му се дреме, може да не му е до погалвания, може да е гладен. "После"! Той кога е казвал после, м? Не я е срам! Така да го отритне! Да го замени с тези глупави мебели! Него?!?!...
    Ма пък що ли да се събразява толкова с нея, м? Тя с него съобразява ли се? Когато му е поспаливо примерно, а на нея й е дошла музата за галене, пита ли го дали може сега? - Не! Хваща го с ръце, нагушква го здравата, нагалва го и успява да го нацелува, въпреки протестите му. Е, добре де - вяла работа са неговите протести, но това е, защото е добър и защото много си я обича и не може да й откаже да му достави удоволствие. Ама защо да е само когато тя поиска, а? Той какво е? Вещ някаква? Играчка? Ааааа, няма да я бъде тази! Той е мъж, не лигльо! И няма да се свива на кълбо и да страда самотно! Не!
    И без повече да губи време и решимост, без каквото и да било изящество и такт се спусна към нея. Навря се най-безцеремонно в ръцете й и си отърка жадно в тях. След това още по-нахално се покатери по нея, притисна муцунка до гушката й и замърка доволно.
    - Ах, ти малко, нахалитетчесто писе! Не можа да изтърпиш още малко, а? - извика тя уж недоволно, но заряза и мебели, и препарати, и всичко.
    Взе си на ръце пухкавото котараче и го нагушка, настиска, нагали и нацелува така, както той обичаше, че и отгоре. А той... Той беше щастлив. Победител! Гордо и самодоволно гледаше мебелите, изтягаше гръбче, навираше се още повече в нея, целуваше я и мъркаше, мъркаше, мъркаше... Може би малко нахално постъпи, но правото беше на негова страна... Нали?





Гласувай:
53



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dorichela - Напълно на негова страна, спор няма ...
02.09.2010 19:02
Напълно на негова страна, спор няма :):) Ааа,ма ха.. пусти мебели, пак ще прашасат и няма да са толкова лъскави :) Особено, ако ги поодраска :)
цитирай
2. martito - dorichela,
02.09.2010 19:09
На негова страна си...хммм... а аз си мислех, че ще го наречеш шморц;)))))))))
цитирай
3. karambol5 - Много мъркащо, глаьовно ипухкаво ...
02.09.2010 19:39
Много мъркащо ,глаьовно и пухкаво текстче ;))))
ПУхкавите мяукащи топчици винаги са били с предимство и няма после ;)))))))))))
Пък мебелите.....абе мебели някакви си :))))))
Важното е ,че нещо пухкво ,живичко и топло много те обича :))))))))))))))))
цитирай
4. анонимен - :))))
02.09.2010 19:41
Котка е туй, не е шега работа. Жена и котка, обесят ли се на врата ти, въже ни ти трябва:))))
цитирай
5. martito - karambol5,
02.09.2010 19:45
Значи и ти няма после:))))))))) Ах, тази мъжка солидарност, ах...;))))))))))))))
цитирай
6. martito - starbuck69,
02.09.2010 19:46
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Честито да му е на тоя, дето жена си има, че и котка:)))))))))))))
цитирай
7. karambol5 - Ама как после. . . . . . . . . . . . после си ...
02.09.2010 20:00
Ама как после ............после си е за после :)))))))))))))))
А сега галене на пухчо :)
цитирай
8. martito - karambol5,
02.09.2010 20:08
Галене на пухчо... добре де - галене ще е:))) То така или иначе след нападението му умилкващо, друго освен нагалване и нагушкване не се допуска:))))))))))
цитирай
9. hel - Ех, тези пухчовци! Как ни разнеж...
02.09.2010 20:30
Ех, тези пухчовци! Как ни разнежват! Добре, че ги има тези нахалнички глезльовци!
Поздрав!
цитирай
10. martito - hel,
02.09.2010 20:52
Живички и здравички да са и все така мъркотещо гальовнички в нахалството си:)))
Приятна вечер, hel:)
цитирай
11. анонимен - А какво остана неразказано, mar...
02.09.2010 21:28
А какво остана неразказано, martito? м?
Какво щеше да стане „после”, ако нашият човек, не беше взел нещата в своите ръце? И наистина колко продължава женското "после"? м? :-))
Иначе, браво на него, така се прави..... дори и поемайки риска да обърше „паяците и праха”, куражлия :-)) Първи член ставам на фенклуба на Котаракът с кураж :-))
цитирай
12. martito - explorer,
02.09.2010 21:41
:)))))))))))))) Остана неразказана онази не дотам приятна за котарачко сцена на къпането му с шампоан и водичка, в която сцена той изобщо не се държи като куражлия:)))))))))
Женското "после" продължава точно толкова, колкото и мъжкото "после", т.е. зависи от зависи:)))))))))))))
Ако не беше взел котарачо инициативата в свои лапи... ми най-вероятно същото:)))))))
Пропуснах ли нещо, м?:))))))
цитирай
13. анонимен - ...:)
02.09.2010 21:47
Да ви е хубав купона...
цитирай
14. martito - анонимен 13,
02.09.2010 21:53
Да ти се връща:))
цитирай
15. анонимен - Я, имам отговор. . . . а считах, че в ...
02.09.2010 22:10
Я, имам отговор.... а считах, че в коментар 12 щеше да се мъдри: „Отговор? После!” :-)))
И затва взех сам да си бърша праха по мебелите... и да ям кисело мляко за противоотрова... Секунда само, че кихам....

Амииииии..... като че ли нищо не си пропуснала, щото пък ако кажа, че не се споменава за какво толкова дълбоко нещо си е мислила (м?), съзерзавайки прашасалите мебели, ще ме обвиниш, че прескачам в следващия ти разказ :-))
цитирай
16. martito - explorer,
02.09.2010 22:17
:))))))))))))))))))) Мдаааа, явно в коментар 12 съм се проявила като добричка:))) Ще гледам да се поправя;))))))))))
Инак добре, много добре даже си се справил със забърсването на мебелите:))) Браво:)) А сега пробвай с прахосмукачката да почистиш пода - дали ще се справиш, м?:)))))))))))
цитирай
17. анонимен - преди много време, баща ми ми каза, ...
02.09.2010 22:45
преди много време, баща ми ми каза, че "ще ми купи прахосмукачка, ама друг път" и оттогава си растях щастлив :-))) ся и да взема да ти разправям, че всъщност аз! мога със всичко да се справям, зависи само от наградата, като че ли единствено ще си утежня положението :-)) но все пак знам как се прави - първа, тръгвам, втора, трета, то пищи се не трае, но управлявам умело. Накрая включвам задна, прибирам в гаража и отварям бира....
Ако изходиш чисто теоритично, листовките трябва да ги минавам с отличен, м? :-)))
цитирай
18. martito - explorer,
02.09.2010 22:49
:)))))))))))))))))
Уау! Шашна ме! Начи тъй се борави с прахосмукачка... Че аз досега какво съм правила? Как съм чистила? Кой ми даде книжка??!? ;)))))))))))))))))))))))))
Самонаказвам се, като не си позволявам да припарвам до прахосмукачка и изцяло прехвърлям управлението на такива МПС-та на вещи хора като теб!:))))))))))))))))))
Тка като че ли няма да предизвикам бедствие, м?:)))))))))
цитирай
19. анонимен - аз мога само да бъда инструктор. ...
02.09.2010 23:07
аз мога само да бъда инструктор. отговорна работа си е това - да застанеш в центъра с ръце на кръста, "стойка ф", и да помагаш вербално.
"Вещи лица като теб" ми звучи някак заплашително, но ще го подмина за "друг път", по новому "после!" :-))))

Приятна вечер ти желая :-))
цитирай
20. martito - explorer,
03.09.2010 08:15
Защо ли ролята ти на инструктор ми мяза на измъкване, м?:))))))
Ма айде - ще го обсъждаме после:))))

Добро утро и пълен с настроение ден:))
цитирай
21. vmir - Това е любов.
03.09.2010 09:00
Разликата с хората е, че след като се приеме за досадно, може да последва съответната вербална нота и да стане още по-досадно.

С пожелания за нечовешка любов.
цитирай
22. razkazvachka - ... Хъм, мебели и котка!
03.09.2010 09:37
А за другите даже и "после" няма...
цитирай
23. анонимен - :)
03.09.2010 10:39
Поздрави, Мартито:)
цитирай
24. rpatel - Това все едно е писано за баба ми и ...
03.09.2010 10:42
Това все едно е писано за баба ми и нейния Пусанчо. :-)) Цял ден може да си спи някъде, обаче точно когато си заета с правенето на нещо решава, че иска да му обърнеш внимание. И Миауууу! Ще ти мяука докато не го гушнеш. Пък и е дундест и тежи да му се не види. Не е малко коте, че да си го носиш на рамото. Не че баба не го прави, ама на мен ми тежи и на 2-3 мин. го свалям и тогава е още по-недоволен. А и котето от историята ти пак е възпитано, ако беше Тиги... като реши, че само с миаууу не става почва да прави бели докато му обърнеш внимание. Или ще отвори шкафа с обувките и ще ги разхвърля или ще почне да сваля книгите от библиотеката... изобщо много изобретателно коте! Като е бил самичък цял ден и се прибереш никога не е сигурно каква изненада ти е подготвил. Ама пък иначе е сладур! Та как да му се разсърдиш. :-))
Благодаря за хубавата история!
цитирай
25. sparhawk - страхотна историйка
03.09.2010 11:28
благодаря за нея!
цитирай
26. анонимен - ;))))))))
03.09.2010 11:44
Котката е социално същество, има повече усет от Човека, усеща кой е добър и кой не. За разлика от нас , котакът е гальовен дори, когато му се скараш;))))
Хубаво е и ние да станем като котаците;))))
цитирай
27. martito - vmir,
03.09.2010 12:32
Да - това е любов:))
Нека има повече любов- човешка, нечовешка, но любов:)) Всичко останало става досада:))
цитирай
28. martito - razkazvachka,
03.09.2010 12:32
Но все пак е справедливо, нали?;)))))
цитирай
29. martito - vostroto,
03.09.2010 12:33
Поздрави, vostroto!:)
цитирай
30. martito - rpatel,
03.09.2010 12:36
Благодаря и аз за накратко разказаните приключения на котарчо Тиги:))
Той е истинска звезда:))) Сладка, пухкава, изискваща и драпаща за внимание, каквото заслужава една истинска звезда:))))))))))
Да го нацелувкаш и нагушкаш от мен:))
цитирай
31. martito - sparhawk,
03.09.2010 12:37
Радвам се, че ти е харесал текста:)
Весел ден с пъстро настроение:)
цитирай
32. martito - starbuck69,
03.09.2010 12:41
Ами да станем като котараците:)))) Голямо мъркане ще падне:))))


цитирай
33. goran - Надя, много афтентична история
03.09.2010 14:57
Репликата „Котарак да си в днешно време!” – е стара сигурно колкото света или e поне от както имаме домове и домашни любимци:-)
цитирай
34. katan - Разнежи ме, Марти!
03.09.2010 19:41
Размекна ме, натъжи ме, върна ме във времето преди около 9 месеца ...
Толкова го обичах /котето ГРЮН/, с огромните зелени очища и мустаките!:)
За нея нямаше "После" - тя беше на първо място, пък и разбираше КОГА е НЕЙНОТО време!
Много ли липсва!
Благодаря ти за хубавата история!
цитирай
35. martito - goran,
04.09.2010 15:58
Нали - котарак да си на днешно време;)))))))
цитирай
36. martito - katan,
04.09.2010 16:14
И сега я обичаш, Кате:) Грюн си има своето мъркащо място в сърцето ти:))
цитирай
37. andi2 - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.09.2010 14:25
Не се знае , кое е по-добре понякога
да си котенце , да си мебел , да си човек ..............
зависи от ситуацията
поздрави Мартичко
:)
цитирай
38. yotovava - Няма начин,
06.09.2010 18:17
имам котарак - ВИНАГИ си взима своето.
Настойчиво и упорито!
:)
Валя
цитирай
39. анонимен - Наденце,завиждам ти на търпението.
13.09.2010 14:18
Но Vostroto няма да се появи,за да го пунктираш.По-добре пусни нещо свое.
цитирай
40. kotyopuh - Хей, ама това за мен е написано нали ...
27.09.2010 00:06
Хей, ама това за мен е написано нали :)))
Или поне - за някой като мене!
Щото аз не мога да се вредя от писета малки
та да се погаля у Дивна8 :))))))))))
Марти, бяхме отпускари с нея, но вече сме тук!
Приемам, че разказчето е посветено на мен...
Мнооогооо ми хареса, мъъъррррррррр :)))))))))))))))))))
цитирай
41. martito - kotyopuh,
27.09.2010 10:04
Приемай, че е посветено на теб - нали си ми котараче:))) И то много сладко котараче:)))
И сега след отпуската, Котьо, очаквам от теб много нови историйки:)))
цитирай
42. divna8 - Здравей, приятелко, здравей! ...
27.09.2010 14:11
Здравей, приятелко, здравей!
Сякаш нас си наблюдавала когато си писала това разказче :)))))))
Надпреварата кой да е гушнат пръв е голяма, а и котетата са все по-големи!
Справяме се, засега, но потрябват ли ми повече ръце за галене - ще те викам спешно, да си знаеш :))))))
Успешна седмица и нови вълнуващи истории, за да ги разкажеш на нас :):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martito
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2844279
Постинги: 327
Коментари: 10487
Гласове: 37662