Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 20:28 - Майстор съм... Нали?
Автор: martito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14239 Коментари: 61 Гласове:
60


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Винаги съм била малко вързана в ръцете. Е, добре де, понякога и повече, но само понякога. И това „понякога” не подлежи на дискусии. Та маааалко съм вързана в ръцете. Особено в кухнята. Като държа да подчертая дебело, че това не се отнася до правенето на кафе. И няма кво душата да си кривя сега - не ме влече правенето на яхнии, мусаки и пилешко с ориз. Еми скучно ми е някак. Па и ако не ти стане баш заливката на мусаката – язък ти за усилията, че и мерака.
    Добре, ама мойто мило, мойто слънце ненагледно рече, че му се папкало нещо не от ресторанта, ми домашничко приготвено, ма не от мама, ми от мен. И най-нахално ме загледа едно такова умолително, просещо си домашна манджичка, като гладно кученце и коте в едно. Не че пък аз не се заусмихвах мило – че няма да се давам я – мигах даже на парцалки невинно, правих едни неразбиращи муцунки – ха дано той нещо, таковата, се пожертва. Да, ама, то сега, таковата, там, колата, нещо, свещи, карбуратор, нам си кво си трябвало да провери, па и да зареди трябвало и… Абе с две думи – сещай се снахо! И аз,сега, не че съм глупава – схванах го още от първия му поглед, ма… Ма се измъкна той, пък аз…Аз се затътрих към кухнята…
    Запалих цигара, увереност да добия и отворих със замах книгите готварски. Пък там като ми се заредили – Желирано пиле, пиле Жулиен, пълнени свински гърди, някакви си „птичи гнезда”, пълнени пъдпъдъци със зеленчуци и кестени, ребърца по сечуански, някакви си сосове от боровинки, па сладко-кисели, па не знам си какви...
   Айде – пътеката! Затворих бумагите и запалих още една цигара. Тоя път от яд! От яд на оная надувка Станка от долния етаж, дето пак нещо запържва с някое завъртяно име. Тя е виновна за всичко! За всичко. Ако не готвеше постоянно и не омирисваше целия вход нямаше да дразни стомахчето на мойто мило, той нямаше да ми върти умолително очи и аз нямаше да стоя в кухнята и да се чувствам с две леви, и то вързани, ръце. Тя и оная от рекламата с малките си тайни. Гаднярки! Тропнах й на Станка с крак! И после още веднъж! Нека се пули в тавана! Кулинарка кокошева!...
   Докато обаче натисках фаса в пепелника, нещо ми просветна. Абе я чакай малко бре! Тя баба едно време да не би все по книга да е готвила, м? Да не би все Ути по телевизора да й е показвал я? Мчи тъй де – малко от туй, малко от онуй и… И квото стане – да не ме е оствяло милото сама в кухнята.
    И кво правим сега? Ми отварям вратата на хладилника и обхождаме изчуващо цялото му съдържание. Намирам малко месце – което иначе си нямам на идея какво да го правя, някоя и друга осиротяли откъм дружки маслинки, кисели краставички, забутани в дъното на рафтчето гъбки, морковче, лук и пакетче кашу. Е и, какво правим сега, се питам пак? Ами нищо, просто добавям една сериозна доза луда глава - мен, нарязвам на дребничко всичко намерено и го забърквам в тиганчето. Като, разбира се, не забравям да поръсим бъркочето с небивал ентусиазъм и любопитно зяпане – аджеба – какво ли ще се получи от целия този експеримент.
    Ей така се готви – мда-да! – не спрях да си повтарям през цялото време. Ще ми се правят на големи специалисти ония по телевизиите, по рецепти префърцунени ще ми готвели, па и ще ми ги изписват на всичкото отгоре! Кулинарка ще ми се сторва и оная Станка, ония китайчетата и те, айде бе!
    И ей така надъханата към цялата бъркотия в тигана добавих и малко винце. А след особено артистичен пирует и малко соево сосче. Нахилена до уши за нула бройки сътворих и пържено оризче със зеленчуци, накиприх сътвореното в чинийки и сега чакам милото да хапваме.
    Обаче ей на - минаха пет минути и нещо взе да ме гложди… Дали ще е вкусно, м? Ми ако не е? Колко дълго трябва да мигам на парцалки и да въртя извинително кичурчета коса? Пак гледам чинийките… Бе вкусно ми изглеждат, таковата… Майстор съм… Нали?




https://sites.google.com/site/gerihelps/






Гласувай:
60



1. karambol5 - Майсторче си :)))))))))))))))...
20.01.2011 20:34
Майсторче си :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Милото ако не го оцени аз щтЪ хапна ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Изобщо............ бе Баш Майсторче си ! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
/ пък оная надувка Станка , ряпа да яде :)))))))))))))))))) /
Поздрави ,Мартичко :))
цитирай
2. martito - karambol5,
20.01.2011 20:37
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Бе и аз така като гледам чинийките, тъй изкусно подредени - не може да не е вкусно, ма... то знайш ли го милото ква ли мис каприз подозрителна ще ми се извъди:)))))))))))))))))))))))))))))))

/мерасжче за подкрепата;)))))/
цитирай
3. dorichela - Наденце,
20.01.2011 20:40
ку тъ убичъ, шъ иде и шъ мълчи :)
цитирай
4. miaa - Майсторка си, Мартичко! И не само на вкусни гозби!
20.01.2011 20:40
На хубави разкази , които създават прекрасно настроение! Дояде ми се:)
Какво ли има в хладилника? Чакай да видя:)
Прекрасно момиче, поздрави от една твоя вечна фенка:)!
цитирай
5. martito - dorichela,
20.01.2011 20:42
Ан тъй:)))))))))))) Може да не мълчи - позволявам му да сипе суперлатив след суперлатив, докато ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преглъща лакомо:)))))))))))))))
цитирай
6. martito - miaa,
20.01.2011 20:44
:)))) Бегай и направи инспекция на хладилника:))))))))
И между другото - аз вече пробвах творението си - вкусно е:)))))))
Нахилена вечер, miaa:))
цитирай
7. karambol5 - Това Ф чинийкте изглежда неверо...
20.01.2011 20:44
Това Ф чинийкте изглежда невероятно :)))))))))))))))))
Ма Дорч е права - ку тЪ убичъ шЪ иде и шЪ мълчи ;))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
8. martito - karambol5,
20.01.2011 20:51
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Бе то че е неФероятно - нефероятно е, ма аз ми се ще някакси, ако шмълчи милото, да мълчи, щото яде лакомо, а не щото се чуди дали ще оживее, след като хапне:))))))))))))))))))))))))
цитирай
9. neanonimen - Абе вервам ти, ама по-добре направи ...
20.01.2011 20:54
Абе вервам ти,ама по-добре направи по едно кафе!
цитирай
10. karambol5 - :))))))))))))))))))))))))))))))))))
20.01.2011 20:55
Убеден съм ,че мълчи ,щот яде лакомо :)))))))))))))))))))))))))))
цитирай
11. ketcakuatl - КРАТКО И ЯСНО!
20.01.2011 21:00
СЛАДУРАНКА...
цитирай
12. martito - neanonimen,
20.01.2011 21:02
:))))))))))))))))))))))))))))))))) Шшшштттт, между нас да си остане - вече съм направила кафе.... ей така.. за всеки случай... таковата..;)))))))))))))))))
цитирай
13. martito - karambol5,
20.01.2011 21:05
:))))))))))))))))))) Препоръчвам му го и аз горещо:)))))))))))))))))))))))
Все пак, както казва бща ми - ми да е гледал, да не е спал;))))))))))))))))))))
цитирай
14. martito - ketcakuatl,
20.01.2011 21:07
Надявам се... таковата...
;))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
15. tomas1 - абе майсторка - кой знае как е пре...
20.01.2011 21:10
абе майсторка - кой знае как е преживял и опъвал врат докато е ял - момиче мило :) първо се задушава лук с олио и вода - това е за почти всички манджи - ако има месо - то се вари отделно първо - месото се сваря по-бавно - има болести - може да се заразите с нещо - като свариш месото, слагаш лук и вариш още малко - слагаш зеленчуците - ако слагаш домати - се слагат накрая, защото от киселото не могат да се сварят хубаво нещата - накрая слагаш подправки - черен пипер, чубрица, сол - и каквото обичаш - варищ още 1-2 минути и си готова - готвенето си има тънкости - не е така да се сипва всичко на един път и да стават буламачи :)
цитирай
16. martito - tomas1,
20.01.2011 21:15
Така като чета какво си ми написал... като се позамисля,... таковата... и аз като че ли така направих:))))))))) Без доматките де:)))))))
От всичкото на един път обаче сложих в чинийките;)))
Усмихната вечер:))
цитирай
17. анонимен - и ти имаш твоя пресилено хуморис...
20.01.2011 21:16
и ти имаш твоя пресилено хумористичен стил за оригинален?
цитирай
18. explorer - на конкретния въпрос - да! ако те ...
20.01.2011 21:32
на конкретния въпрос - да!
ако те мъчи все още някакво съмнение - я запали една цигара, този път от удовлетворение :-))

иначе оценям завръщането към познатия стил, че само с отворени писма не става :-)
цитирай
19. martito - explorer,
20.01.2011 21:39
:))))))))))) Ей сега вече и твоята подкрепа като имам, по-друго ми е;))))))))))))
Ти ще опиташ ли хапването, м?:))))))))))))
цитирай
20. explorer - може ли подкрепа без опитване, м? ...
20.01.2011 21:53
може ли подкрепа без опитване, м? щото за всеки случай.... и какво, по дяволите, дири пакетчето кашу в хладилника, м? :-))))))
цитирай
21. bizcocho - Марти, и кашуто ли сложи? :) Ма...
20.01.2011 21:53
Марти, и кашуто ли сложи? :)
Марти, след като днес бях изключила за деня нета, влезнах вечерта да се начета на стихове в един сайт/стиховете са с приоритет при мен/, после надникнах и тук - в блога. Не, че стиховете не ми харесаха, но твоята историйка и един клип май се оказаха нужното ми за тази вечер. Паснали са на нагласата ми за настроение:)
Благодаря!
цитирай
22. bizcocho - :) Кашуто се държи в хладилник:)))
20.01.2011 21:55
explorer написа:
може ли подкрепа без опитване, м? щото за всеки случай.... и какво, по дяволите, дири пакетчето кашу в хладилника, м? :-))))))

цитирай
23. explorer - почти засрамен :-))))
20.01.2011 21:57
bizcocho написа:
explorer написа:
може ли подкрепа без опитване, м? щото за всеки случай.... и какво, по дяволите, дири пакетчето кашу в хладилника, м? :-))))))


значи или мойто не е кашу, или другото пък не е хладилник :-))))
цитирай
24. pevetsa - Мммммммм, я сипи, сипи тук в купи...
20.01.2011 21:58
Мммммммм, я сипи, сипи тук в купичката ми едно черпаче, и от винцето сипи, трябва да ти е останала чашка, не си изсипала цялото шише нали!?
цитирай
25. martito - explorer,
20.01.2011 22:01
Ми... аз... сега.. таковата... не знам как се озова това кашу в ръцете ми... така се бях омаяла в заклинания по рецептите и разните там голеееми готвачи по телевизиите:))))))))))))))))) Не помня дали беше в хладилника, щото лука определено не беше там:))))))))) Ма помня, че го видях колко е самотно, как жално ме гледа и реших да го включа в... в играта..:)))))))))))))))))
цитирай
26. martito - bizcocho,
20.01.2011 22:02
Голямо и доволно нахилване от мен, че съм подсладила вечерта ти:)))))
Вкусно да ти е:)))
цитирай
27. martito - pevetsa,
20.01.2011 22:04
:))))))))))))))))))))))) Веднагически сипвам:))))) И винце сипвам - има бол и все за хубави хора като теб:))) И усмивки сипвам щедро:))))))))) Нека ни е сладко:)))))
цитирай
28. ivana59 - Мчи тъй де! :))) На майстори шъ ти съ правят...
20.01.2011 22:27
Сякаш не знаеш, че кое си трЕбе, оно си сАка;)
цитирай
29. martito - ivana59,
20.01.2011 22:32
Анджак! Как хубаво го рече! Ма па си е тъй де:)))
;))))))
цитирай
30. vmir - Майсторлъка не може да се скрие!
21.01.2011 09:37
Поздравления! (Стискам палци за всеки случай)
цитирай
31. goran - Надя, явно те бива за майстор;-) - Щом човек има желание – всичко става;-)
21.01.2011 10:04
„Аз и две яйца да ти пържа, пак ще кажеш, че е най-вкусното, което си опитвал. Защото каквото и да правя, го правя с желание.” /думите са на майстора готвач от филма „Васко де Гама от село Рупча”.

„Тече, всичко тече - времето няма бряг и ни влече - няма как.

И тъй всяко момче, всъщност е бъдещ мъж - поет или моряк.

Всеки малък мъж мечтае миг поне да е силен и сам. А моретата да са до колене - дори на голям.

Растем и пак ще растем, но заедно с теб - приятел с теб съм днес и утре, и до край - въпрос на мъжка чест, не на игра.

А морякът иска да е капитан, смел капитан. Капитанът иска да е Магелан - поне Магелан.

Растем и пак ще растем, но заедно с теб - приятел с теб съм днес и утре, и до край - въпрос на мъжка чест, не на игра.”
цитирай
32. martito - vmir,
21.01.2011 10:27
:)))))))))))))))) Мерсажче голямо и за твоята подкрепа:)))))))))
И ...таковата... стискай палци... няма да е излишно;))))))))))))))))))
цитирай
33. martito - goran,
21.01.2011 10:29
Абсолютно вярно - важно е винаги желание да има човек и начин ще намери да направи нещо:))
Усмихнат ден!:)
цитирай
34. makont - Ох, Мартичко
21.01.2011 11:00
и при мен замириса вкусно. А, това, че си го сготвила с много любов е решаващо. Сега милото ще си оближе пръстите. А Станкините манджи само миришат, но не на любов. Усмивки от мен!
цитирай
35. razkazvachka - Аааа, това е тайната на всички кухненски изобретения:
21.01.2011 11:07
забъркваш качествени съставки - ако не ги изгориш, винаги излиза нещо - остава да му измислиш име - ама ти това си го можеш.

Кафе-кафе-кафе-кафе! Време е за готвене на кафе:)))
цитирай
36. martito - makont,
21.01.2011 11:16
Много ми допадна коментара ти - направо си го записвам и го лепвам на вратата на кухнята:)))))))))))
Всъщност наистина става вкусно хапването:))
Нахилено и ведро настроение, makont:))
цитирай
37. martito - razkazvachka,
21.01.2011 11:18
За име.... хммм... как да го наречем.... Експеримент Х /екс/... добре звучи сякаш;))))))))))))))))))))
Ииии... кафето е готовоооо!:)))
Айде на кафето топло, вкусно и уханно:))))))
цитирай
38. анонимен - :))))))))))
21.01.2011 11:58
Станка е доста добра в готвенето, но с този ентусиазъм дните и са преброени:)))
Сигурен съм, че милото ще го оцени!(Чудесна промяна!:)Вече се колебая дали да не дойда и аз в тази кухня))) )
Поздрави!!!
цитирай
39. reg - ми кусай, бе пиле шарено! - с кусване ...
21.01.2011 13:05
ми кусай, бе пиле шарено! - с кусване става първом готвач:)))
ама не ти се съмнявам, че се е получило!
цитирай
40. lubara - Поздрави, martito!
21.01.2011 13:25
Ще яде, и ушите му ще пращят.
Преди много години жена ми направи пица. За пръв път. Стана една такава препечена, тънка и твърда. Ама не беше лоша, няма да я разочаровам, я.
Та и твоичкият, не го мисли!
цитирай
41. vilidimova - :)))
21.01.2011 13:31
То и аз ака се научих да готвя. И мойто мило все искаше да е домашно проготвено, че и да е като на майка му. И хубавото беше, че се справях добре и бързо забрави маминие манджи, а и аз заобичах да се въртя край печтака, та сега милото вече е качило толкова излишни килограми, че се чуди как да ги свали. :)))
...........................
Благодаря, че ме накара да си спомня за моето кулинарно израстване и да се посмея от сърце с твоето желание да угодиш на милото си. Ако те обича, ще си хапне с удоволствие! Весел следобед! :)
цитирай
42. newlogic - :))))
21.01.2011 13:32
В такива моменти, благодаря на Господ, че малко или много мога да готвя и мога да приготвя това, което ми се яде. Че иначе, ако трябва да се моля на някой да ми приготви нещо, по-добре на диета да стоя или на купешка храна :))))) ха ха
както се казва " На вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата" :)))))
Поздрави за разказчето, май накрая ще размисля дали си заслужава да си търся жена. :))))
цитирай
43. blogena - ...
21.01.2011 14:57
http://www.ipetitions.com/petition/zdraveopazvane-reforma/
цитирай
44. martito - reg,
21.01.2011 15:13
Ич и съ ни съмнявай, молам тъ:))))))))))) Язе съм си кулинар от класа, ма по някакси ми върви кафе да правя:)))))))))))))
цитирай
45. martito - lubara,
21.01.2011 15:14
Яде, Любо, и ушите му пращяха!:)))))))))) Ма и аз за всеки случай държах една точилка...не, не, не не го заплашвах, само размишлявах баница нещо да се пробвам да разточа:)))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
46. martito - vilidimova,
21.01.2011 15:17
Да си призная, когато милото разбра как се е стигнало до сервираното в чинийките, се премаза да се смее:)))))))))))))))))))))) Но си пожела пак да му сготвя същото папкане:)))))))))))
/па и де толкоз ще ми ходи - ама-ха/:)))))))))))))))
цитирай
47. martito - newlogic,
21.01.2011 15:20
:)))))))))))))))))))))) За размисъла - ти си решаваш, но първо помисли - за готвене ли ти е нужна жена до теб?:))
Щото ако е само за това - има си готвачки с диплома;)))))
Инак поздравления за кулинарните ти умения:)
цитирай
48. kasnaprolet9999 - Много ме развесели, забелязала ...
21.01.2011 16:11
Много ме развесели, забелязала съм, че когато аз си измисля нещо най добре става. Най-новата ми рецепта е следната. В едно много голямо гюведже се слага месце от младо прасенце-продават идни пакетчета за 10 лв. в Карфура, около два кг. След това се слага един буркан около 2 кг. с маринована смесена туршия -пак от там си го взех. После се слагат цели ситни печурки, един спрък праз и няколко картофа, на едро нарязани. Слага се чаша вода и се полива се със сос Маги на око. Пече се около три чаша във фурната и през това време си наглеждаш блога. За разнообразие като се схванеш на стола ходиш с прахосмукачката из къщи. Консумира се с вино, за което половинката има грижа, така де, и той трябва нещо да свърши. Утре да си го сготвиш и да я утрепаш она фуста под вас. Може да си сложиш в гюведжето и всичко останало, което намериш в хладилника :))) Важно е да не прибавяш никаква мазнина, иначе няма да е полезно за здравето. Ако нямаш такова голямо гюведже иди на женския пазар в София, има най-различни. Купи си най-голямото да има поне за два дни манджа, та да те оставят намира и да си гледаш спокойно блога, пък и не само твоя. Ако ти остане време ела и при мен да те заведа на плаж, че да те разсея от тези лоши мисли.
цитирай
49. newlogic - 47. martito
21.01.2011 19:39
:) ами то така се започва. първо с готвенето , после с всичко останало.
Естествено, че готвенето само по себе си не е критерий, но като виждам как героинята приема една проста молба, предполагам , как ще реагира с всичко останало. :)))))
В крайна сметка жените не са само за да 'красят' дома , нали? :)))))
цитирай
50. анонимен - мъжете не са само да ни ръгат нали трябват и пари
21.01.2011 19:53
newlogic написа:
:) ами то така се започва. първо с готвенето , после с всичко останало.
Естествено, че готвенето само по себе си не е критерий, но като виждам как героинята приема една проста молба, предполагам , как ще реагира с всичко останало. :)))))
В крайна сметка жените не са само за да 'красят' дома , нали? :)))))

цитирай
51. martito - kasnaprolet9999,
21.01.2011 20:05
Страшна си!:)) И ми харесва рецептата ти - със сигурност ще я пробвам:))
И си много права - когато едно нещо е игра, забавление, когато не е "по рецепта" - резултатът е разкош:)))
и при теб ще дойда:))
Усмихната да си ми, като божурите от поста си:))
цитирай
52. martito - newlogic,
21.01.2011 20:08
Ти сам го каза - героинята:))
На въпроса ти - няма да ти дам отговор, защото съм жена и каквото и да отговоря, ще съм пристрастна:)
Мисля, че ти си знаеш най-добре кое, как и защо:))
Усмивки:))
цитирай
53. newlogic - 52. martito
21.01.2011 21:49
:)))) Да ти кажа честно и аз не знам вече!
Ролите на мъжът и жената се поразмениха малко, в което няма лошо по принцип. Лошото е че някои (дължа да отбележа- не всички) жени отхвърлят доста от задълженията си и в същото време отказват да поемат нови.
Примерно ако жената почива цял ден, не може да очаква мъжът и да се прибере от работа, за да готвят или чистят заедно. Но, да не ме разбереш погрешно, това не означава , че мъжът трябва да лежи и чака всичко на готово, докато жена му не се спира и за минута.
Идеята е , като някой, било то мъж или жена, когато отказва да прави нещо, да може да го компенсира с нещо друго , но полезно. Не примерно да не иска да готви, защото трябва да ходи на маникюр :))))
цитирай
54. palisandar - !!!!
22.01.2011 10:06
То милото на многострадална дружка със синдрома на "Аз - отличничката " (АО) така подобно много си страда ... Даже безутешно.. Сердцераздиращо в споделянето над некое фрапе на некое значимо или недотам определимо като " в цъфналата" место. Та така в старание средно, към тежко откъм езикозащипвание , да земе да позабрави връз кладата на турбото стриктно композиран гювеч. И той, Марти, вИроломну, да са сподобие с подозрителен повърхностен, хм, глазур с цвят на въглен . Тъкмо тя крени в синкопну - катарзисното "Что делать" , милото и плонжира ... Подло-гръбно ... И риве " Най - после, бе сребърно ! Ей тва е ... Качи Лхоце , бе ... Ей сега веч та изядох , бе .... Докара го да гювеча на мама ... ".

–––––––––––––
Пррривет и ведро януарско - мартенско , Марти ! :)))
цитирай
55. veselaj - И стана ли? Щото и аз не съм много по ...
22.01.2011 17:26
И стана ли? Щото и аз не съм много по готвенето :)))))
цитирай
56. martito - newlogic,
23.01.2011 11:49
Разбирам те:)) Но аз съм жена и каквото и да напиша, ще съм пристрастна:)
Усмихнато, ведро настроение:)
цитирай
57. martito - palisandar,
23.01.2011 11:53
Ей, чи зарадва душицата на героинята, сребърно-златно:)))) Като на мама го баш докарва... в друг съд и в друго време, поръсено с вкус невероятно различен, но примесен с неделните ухания на топли кифлички с кафе и мялко с мед, нагушкани:))

Пъстрочувствена неделя, palisandar:))
цитирай
58. martito - veselaj,
23.01.2011 11:54
Стана чудно:)) Наистина:))
Усмихнат ден:)
цитирай
59. essy - Хей, Наденце,
28.01.2011 22:29
майсторица си и още как ;))) Сигурна съм, че оная ми ти Станка още души с нос нагоре към тавана, примамена от апетитната миризма, дето идва от вас.
Кога ще готвиш пак?...за да мина покрай вас :)))))
цитирай
60. iliada3 - :)))))
01.02.2011 17:30
"И ей така надъханата към цялата бъркотия в тигана добавих и малко винце. А след особено артистичен пирует и малко соево сосче. Нахилена до уши за нула бройки сътворих и пържено оризче със зеленчуци, накиприх сътвореното в чинийки и сега чакам милото да хапваме. "
Имам чувството ,че Ути ти е диктувал рецептата ,ама не си признаваш тиииииииииииииииииии ,но признавам ужасно ме забавляваш с новия си разказ!
Чудесно пишеш,приятелче!
Браво!
цитирай
61. анонимен - малчо
08.02.2011 09:49
Със сигурност е било вкусно :)
Моя първи кулинарен опитбеше в ранна възраст и приключи трагично, с подобаващо количество печени филии на котлона (под филии се разбира овъглени останки ).
Сега готвя както го чувствам. Васето яде, че и ушите му пращят, даже казва, че е по-вкусно от на майка му манджите (тук се хиля доволно).
Може да наминеш да обменим опит :)
Той ще направи обещаните палачинки :)
Усмихнат ден на всички :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martito
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2844384
Постинги: 327
Коментари: 10487
Гласове: 37662