Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2009 17:27 - Приказка за непораснали деца
Автор: martito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9484 Коментари: 82 Гласове:
29

Последна промяна: 29.10.2009 19:55


    Имало едно време една принцеса. Знам, знам, че са ви омръзнали принцесите, но тази не е някаква си принцеса, а умна принцеса. А за колко, и то умни принцеси, съм ви разказвала досега, м? За нито една. Та такааа.
    Още в нощта, в която се родила принцесата, когато всички заспали в царския дворец, люлката й била накачулена от лигаво хилещи се орисници. Една през друга те дарявали малката принцеска с какво ли не - ум, разум, бърза мисъл, схватливост, чувствителност, безпогрешна интуиция, чар, изящност, красота, оптимизъм, доброжелателност... С две думи – с всичко най-добро, за което мога да се сетя аз, че и вие. А да се товари тази толкова малка принцеска с толкова прелести, си е бая тежичко бреме във времето, в което ние се изживяваме като принцеси, а какво остава за ония имало едни времена с истински принцеси.
    И добре, че сред орисниците имало и такива, дето не били чак толкова летящи из въздуха лигли, та да я дарят и с някой недостатък. Едната отредила на принцесата да бъде разхвърляна във всяко отношение - рокли, мисли, чувства - всичко! Втората пък, след като направила не много успешен пирует над люлката, дарила принцесата с небивал инат, който да се проявява при всеки опит на когото и да било, дори и на самата принцеса, да бъде вкарвана в нормите на правия път.
    Та, както и в живота, така и в приказките от имало едно време – каквото ти е дадено – край! Толкова! Ако щеш и до утре да се тръшкаш за друга орис - това е положението – няма друго!
    Така и с нашата принцеса. Растяла тя и умна, и чаровна и т.н. Но и разхвърляна. Това особено си личало в рошавостта на косите й. А всичко, до което успявала да се докопа, само за секунди се превръщало в малък хаос. Въпреки острия си като бръснач ум, без капчича аристократизъм, принцесата вършела хиляди безумни неща, с което влудявала родителите си и ги карала да се срамуват от нея. При никакви положения принцесата не можела да стои мирно на едно място, поради което всеки опит на придворния художник да й нарисува портрет, се провалял.
    Очакванията, че като порасне, нещата ще се променят, не се оправдали. Каквато си била като дете, такава и си останала принцесата. Продължавала да сяда на земята, заемайки всевъзможни пози, от които страдали главно роклите й. Играела си с децата на слугите и си умирала от кеф да се преоблича като страж и да разваля дисциплината на цялата войска. Катерела се по дърветата, търкаляла се по земята с придворните кучета и котки, играла си на стражари и апаши с кокошките и петлите. А седнела ли на масата, не признавала ни лъжици, ни вилици, ни ножове. Хапвала набързо, преглъщайки лакомо като изгладняло коте, и облизвала звучно пръстчета си, от което майка й и баща й напълно загубвали апетит.
    И не че принцеста не знаела как трябва да се държи, не че не се стараела да бъде перфектна, но това просто не било в кръвта й. Понякога успявала за минути да бъде примерна принцеса, но инатът в нея не спял зимен сън и за нула бройки сътворявал такива феноменални глупости, че ушите на родители й пламтели от срам дни наред. Изобщо на никого не било лесно с принцеста. А иначе била така сладкодумна, така умеела да разсмее начумерения си баща, така нежно да гушне изнервената от неприличното държане на дъщеря си пред гости майка, че всичките й, нетипични за една принцеса, прояви й били прощавани и гонени от имало едно време. До следващия път, разбира се.
    Та, така - не била глупава принцесата, нито руса, но за това пък имала държание на гаменка, но не и на принцеса. И до днес можете да я видите как прескача огради вместо културно да заобиколи и да мине през портата, както правят нормалните хора. А горките й родители, като видели, че няма начин да се сбъдне желанието им дъщеря им да се държи като зрял човек, а не като малко дете, се отказали да я поучават и да й повишават тон. Та тя все пак била тяхно дете, макар и голяма на години. Но докато родителите прощават, то хорската мълва – не! И славата за разхвърляността и липсата на прилично държане у принцесата се разнасяла далеч-далеч извън пределите на царството. Което никак не било в полза на принцесата, още повече, че стигнала онази възраст, в която трябвало да бъде спасена от някой блестящ, смел принц, който да я направи своя жена и да я търпи цял живот. А такова макар и умно природно бедствие кой искал да тегли след себе си? Принцовете, колкото и благородни да били по душа, в един вълшебен момент, осъзнавали, че по ги бива да се бият с всякакви чудовища и дори и да ги побеждават, но не и да излязат на глава със забавачницата, която сеела около себе си принцесата. И съответно го обръщали на бяг, измисляйки си всевъзможни причини, само и само да се отърват от принцесата.
    Това създало доста грижи на царя и царицата, които нямали други деца, а вече поостарели и мечтаели за наследник. Мислили те дълго – дни и нощи, и накрая решили да преотстъпят цялото царство на онзи - принц или не, който съумеел да накара принцесата да си седне на задните части и да стои мирно цял ден, както подобава на една истинска принцеса. Разнесли глашатаите новината къде ли не.
Чул я и един леко лудеещ принц, доброволно отстъпил престола на по-малкия си брат и също толкова доброволно приел заточението си в дън гори тилилейски, за да не къса болното сърце на баща си от налудничавите идеи, които непрекъснато раждала иначе неглупавата му глава, а добре сложеното му тяло преследвало до окончателното им реализиране.
    Та, чул леко лудеещият принц новината и на мига в главата му се завихрила безумната идея да изпробва силите си. И без да губи повече време, той се метнал на коня си и само след три дни и три нощи се озовал пред царя и царицата. "Прави, каквото искаш" - вяло казал царят, напълно изгубил надежда за наследник след безуспешните опити на стотици самоуверени юнака преди леко лудеещия принц.
    Същата вечер принцът се запознал с принцесата и няма какво да крием от вас - допаднала му, и то много. Особено смеха й и пълното пренебрежение към всичко, което другите обявявали за ред и редно. Добре де - и на принцесата й допаднал принца - най-вече с това, че каквото и да направи или каже, не й размахвал обвинително пръстчета, не я обстрелвал със строги, укорителни погледи, нито се изчервявал от срам заради нея. То принцът и нямал причина да го прави – самият той бил достатъчно луда глава, за да се стряска от принцеса без поведение на принцеса. Като две капки вода били, с тази разлика, че едната била по-малка, с рокля и пантофки.
    На другата сутрин принцът трябвало да накара принцесата да стои цял ден на едно място, и то така, както подобавало на една принцеса. Всички станали свидетели как двамата разговаряйки тихичко помежду си, се насочили към царската градина. И така, както си подскачала безгрижно от единия на другия крак, така изведнъж принцесата се упътила бързо към най-близката пейка, седнала примерно, както повелявал етикетът и не помръдвала, каквото и да й говорел принцът, както и да я молел, колкото и дълго да седял на колене пред нея. И така не цял ден, ами и цяла нощ стояла принцесата, предизвиквайки недоумение и почуда у всички. Последвала, разбира се, пищна сватба – царят удържал на обещанието си и принцът и принцесата, според имало едно време, заживели щастливо.
    И лошо няма. Но тук ималото едно време ми се направи на интересно и отказа да ми довери какво толкова е казал принцът на принцесата, та да я накара да се държи като възрастен човек. Как ли не го молих, с какво ли не го прилъгвах, как ли не му се подмазвах – не и не! Не трябвало тайни да издава! Заинати се като същинско магаре на мост! Чак ме ядоса! И пак добре, че принцесата не беше от тия дето ще се съобразяват с какво трябва и какво не, та ме привика тайно и ми прошепна следното: принцът й казал колко много я харесва и колко много щял да се радва тя да се съгласи да стане негова жена. От нея искал само едно – да не се променя дори за ден, да си остане такова голямо дете, каквото е в момента...
    Сега, това ли е истината – имало едно време мълчи. Дали принцът е бил искрен в думите си, или не, дали принцесата ме излъга, или не – също не знам. Факт е обаче, че принцът и принцесата и днес можете да ги видите ухилени до уши да прескачат огради, впуснали се в преследване на поредната пъстра пеперуда от имало едно време...
 



Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - На всеки му се иска
29.10.2009 17:37
да уважават свободата му
безпрекословно. Друг е въпросът,
че има разлика между свобода и
свободия.
цитирай
2. kosara2008 - :) м това твоето имало идно време много хубави приказки хортуфвква
29.10.2009 17:38
за теб , а ти си миличка с нас и ни ги споделяш, на мен най - много ми се нрави принцъ щот е положил усилия да спичели принцесътъ и да я направи щастлива и така, и той е щастлив ,тоз принц голам работяга да знаеш и азззс исзскамммм тъкъф...;)

нъдявам са да ти е аресал мойто коментс:)
цитирай
3. martito - анонимен 1,
29.10.2009 17:42
Така е - разлика има:)
Усмивки:)
цитирай
4. martito - kosara2008,
29.10.2009 17:46
Принцът:
- Харесвам Ваш коментар, принцесо kosara2008! Прелестен като приказка:) Харесвам и Вас, принцесо kosara2008, но Вие не живеете в имало едно време, а моята принцеса може да бъде неприлично ревниво бедствие:) Нека разговорът ни си остане между нас:)
Усмивкиииии:))
цитирай
5. kosara2008 - уау...не ти бе Принце...искам дъ разсговарвам с Мартитито
29.10.2009 18:13
ету, говоркам си скромну и без притенсции с авторката : молам те, Марти,

нека твоето идноималовреме ми нарерка и нъ мене тъкъф принц дет да ми шепни тайни на ушенцито де, а ...аман ут рифнифи принцеси се попадам и на фатимивищици уф, да си плюна в пазвътъ да не ма срещат и дрехги...

зъ друхг Принц иди ми речта и желаниету де, тъкъфка подобен на тоя ...штштшт шт, да не чуе некоя тъмна веда :)))-
цитирай
6. mamas - Хубава съвременна приказка!
29.10.2009 18:39
Благодаря за удоволствието!
цитирай
7. martito - kosara2008,
29.10.2009 18:44
Уххххх, ни моа се отърва ут тоа принц - се за теби ма питва-разпитва:))
Брат има принца, та съ разбрахми да кажи на брата си на гости да ти доди у сънищата сладки, нежности да ти нашепва:))
цитирай
8. martito - mamas,
29.10.2009 18:44
Аз благодаря:)
Усмивки:)
цитирай
9. kosara2008 - :)))))-
29.10.2009 18:56
стига бе, от сън спомен нема...:)))-
цитирай
10. andi2 - бях Наденце ,
29.10.2009 19:04
брях
пак писало
Добре
:)
Скоро чух по радиото една много интересна приказка за една принцеса , ще ти я преразкажа , ама после .
Иначе мисля ,ч е тук са се сбъднали древните думи
Търкулнало се гърнето , та си намерило похлупака , и
За всеки влак си има пътници
Не мислиш ли???????????
цитирай
11. martito - kosara2008,
29.10.2009 19:10
Братът на принца:
- О, kosara2008, вярвай - "пролетта ни
недосънуван сън не ще остане.."
:))
Тоя брат на принца и на поезия дебеляновска го докара:)))
цитирай
12. martito - andi2,
29.10.2009 19:12
Мисля, мисля, обаче все клоня към мисълта, че принцът е един голям Хитър Петър, възползвал се от ината на принцесата;))))))))))))
Усмивкииииииии:))
цитирай
13. marinovdm - Малко е да се каже, че е страхотно
29.10.2009 19:22
Ако кажа, че е много добре написано, няма да бъде вярно. Направо си е излято . Удоволствие е да се чете.
пс. ааа, разбрах, като не си е влязъл човек в къщата, си е същи анонимник :-)
цитирай
14. martito - marinovdm,
29.10.2009 19:29
Ласкаеш ме:) Като с букетче цвете:))
Мерси:)
И, забелязвам, бързо си намерил ключа и вече си си в къщата;)))
цитирай
15. malkiatprintz - Готино, Мартито :) Кви ли ще са им ...
29.10.2009 19:38
Готино, Мартито :) Кви ли ще са им чааветата на тия :):):)
цитирай
16. martito - malkiatprintz,
29.10.2009 19:43
:))))))))))))))))
Те ще са като диви кутрета, готови да тичат след топка или подхвърлена пръчка:)) Аз поне така си ги представям:))))))))
Усмивкиии, принце:))
цитирай
17. lotos16 - Забавничко!!!
29.10.2009 19:44
Ох, тая "разхвърляната фея" ще да е орисвала няколко нощи над бебешкото легло на сина ми.
И оная "инатестата" също.
цитирай
18. andi2 - Абе то само инат да беше ----- щеше да ...
29.10.2009 19:46
Абе то само инат да беше ----- щеше да е песен
:)
цитирай
19. martito - lotos16,
29.10.2009 19:52
:)))))))))))))))))))
Да ти доверя малка тайна - тая фея разхвърляна е особено работлива - орисва почти всяко дете:)) И мен не ме е подминала:))))
Усмивкииии:)))
цитирай
20. martito - andi2,
29.10.2009 19:53
Нали?:)))))))
Хитруша ще се окаже и тя, Хитруша Петрова:))))))))
цитирай
21. goran - Само на живо може да се случи такава приказка:-)
29.10.2009 19:59
На кино ролите биха изпълнили не принц и принцеса, а Дарма и Грек:-)
цитирай
22. martito - goran,
29.10.2009 20:07
Интересна асоциация:) Не бях и помисляла за Дарма и Грек:)
Усмивки:)
цитирай
23. goran - То и аз от години не съм гледал въпросното сериалче:-((
29.10.2009 20:12
Трябва да взема да си изровя някоя серия от нета:-)
цитирай
24. martito - goran,
29.10.2009 20:16
Действай! Смело и безотговорно:)
цитирай
25. goran - ;-) :-)
29.10.2009 20:26
:-)
цитирай
26. basst - Браво, успя да ме разсмееш след тоя ...
29.10.2009 20:53
Браво, успя да ме разсмееш след тоя скапан ден!!! Така се прави - инат и бяс до дупка...докато всичките около теб окапят!!!!! :):):) Това си го писала за мойта малката (навремето мама ме прокле..."две да ги имаш като теб да правят".....) и после се чудя що е такова диво....:):):)
цитирай
27. martito - basst,
29.10.2009 21:03
:))))
И аз съм благословена така:))) Ама засега няма на какво да се чудя:))
Живи и здравички да са ти децата:)
Усмивкиииии:))
цитирай
28. basst - Не се чуди!!! Че като изтряска. . . ще ...
29.10.2009 21:23
Не се чуди!!! Че като изтряска ...ще се питаш от къде ти е дошло...:):):) Аз поне знам от къде...от майка ми е....от благословията ще да е ...:)
цитирай
29. martito - basst,
29.10.2009 21:27
Все си мисля, че ще има не 'горката майка', ми 'горките деца';))))))))))))))))
цитирай
30. dorichela - Наде, много ме усмихна. . :):):) ...
29.10.2009 22:02
Наде, много ме усмихна.. :):):) Напомни ми на една дива принцеса, която познавах :):):)
цитирай
31. martito - dorichela,
29.10.2009 22:09
:)))))
Тя тая принцеса малко ми напомня на един Зайо Байо, дето обича да прегризва връзки на маратонки, да не кажа, че и на стопанката му, ама права ли съм, не съм ли - имало едно време пак мълчи...:)))
Усмивкиииииииии:))
цитирай
32. andi2 - Хитруша Петрова - хмхмхмхмхм ...
29.10.2009 22:12
Хитруша Петрова - хмхмхмхмхм
:))))))))
цитирай
33. dorichela - хахахаха и на мен на нея ми напомня. . ...
29.10.2009 22:12
хахахаха и на мен на нея ми напомня.. :) ама миам бегли подозрения,че може би прилича и на авторката на поста,ама пустото му имало едно време и на мен нищо не ще да ми издаде! :):):)
цитирай
34. martito - andi2,
29.10.2009 22:14
:))))) Мда-да:)) Или го играе Иванушка Глупака, или невинен Патиланчо:)))
цитирай
35. martito - dorichela,
29.10.2009 22:17
:)))))))))))))
Не, не можем се разбра с това имало едно време, голям партизанин ще излезе и ще криви муцунка като онова човеченце от айсикюто, дето казва no-no-no;)))))))))))))))
Безсрамна работа!:)))))
цитирай
36. andi2 - абе, защо си мисля, че тя принцесата ...
29.10.2009 22:28
абе , защо си мисля , че тя принцесата всъщност си е доста оправничка
това да не е само за заблуда на врага
?????
:)
цитирай
37. martito - andi2,
29.10.2009 22:30
:))))))))) Като нищо ще се окажеш прав:))
Значи принцесата му с принцеса си го играе глупава принцеса, а всъщност подлагала на изпитание всички принцове:))
Подличко от нейна страна:)))
цитирай
38. andi2 - то не само ги подлага на изпитания ...
29.10.2009 22:39
то не само ги подлага на изпитания
ами и ги върти и на малкото си пръстче
какво да яправиш
нали е принцеса
:)
цитирай
39. malinko69 - ...
29.10.2009 22:40
накарай една жена да направи това което искаш...и тя няма го направи..накарай я да направи обратното за да постигнеш това което искаш..това го знаем..:P
цитирай
40. martito - andi2,
29.10.2009 22:42
:)))))))) Да:)
Принцеса щот е:))
А приказката ми, дето щеше да ми я преразкажеш...таковата...ъъъъ... чакам:))
цитирай
41. martito - malinko69,
29.10.2009 22:44
:))))))))))))))))
Всезнайко Многознайков:)))
Не си попадал ти на инат принцесешки явно;))))))))
цитирай
42. malinko69 - :)
29.10.2009 22:52
хахахаа...попадал съм на мн."принцеси'..затова съм Всезнайко Многознайков..rofl..:P:P:P
цитирай
43. martito - malinko69,
29.10.2009 23:04
:))) Ама ти харесва да си Всезнайко Многознайков:))
цитирай
44. malinko69 - неее
29.10.2009 23:13
..това ти го каза...:P:P:P
цитирай
45. martito - malinko69,
29.10.2009 23:17
:))
Не знам що ма у теб нещо намирам черти, типични за една принцеса:))))
цитирай
46. malinko69 - :)
29.10.2009 23:23
martito написа:
:))
Не знам що ма у теб нещо намирам черти, типични за една принцеса:))))


мдааа...това ми е останало от предишният живот..познавам добре жените..:P
цитирай
47. martito - malinko69,
29.10.2009 23:24
:))))))))))))
Лелеееее, пак че не са предишнИТЕ животИ, че малииии...;)))))))))
цитирай
48. malinko69 - :P
29.10.2009 23:26
martito написа:
:))))))))))))
Лелеееее, пак че не са предишнИТЕ животИ, че малииии...;)))))))))


налиии..:D..
цитирай
49. martito - malinko69,
29.10.2009 23:30
Да, принцесо капризна;))))))))))))))
цитирай
50. malinko69 - :)
29.10.2009 23:46
martito написа:
Да, принцесо капризна;))))))))))))))


:D не обичате с вашите камани да ви бият май???:D
цитирай
51. анонимен - marti
30.10.2009 06:33
postingite ti mi haresvat,ama tova ~usmivkiiiii~deto go pi6e6 vav vseki komentar zvy4i neiskrenno sled tretiia put
usmivkiiii
цитирай
52. martito - malinko69,
30.10.2009 07:53
:)))))) Бих казала, че камъните са по-тежки за този, който ги хвърля;)))
цитирай
53. martito - анонимен 51,
30.10.2009 07:54
Не знам как ти звучат, но за мен са искрени:))
Усмивкиии:))
цитирай
54. kosara2008 - :))))))))))))))))- хи хи х иййх,
30.10.2009 09:55
олекна ми, чи нема дъ чакам много ей де е Пролетта, след снегът и студения вятър...ъъъъъъъъ, дъ питкам : тойзи брат нъ Принцъ и той ли едобре сложен кът неговото вфиличество щот ималотоидновреме го споменъваши...тъ да съ информирквам...туй дибиляновото качество нещо ма притесняя дъ т икажа много Его има у тва качиство и кат са събераат две тъкъфи Ега...по добре беж, краченцъ дъ бегъми...:)))) нъл не залита ного пу пуезията и не тръси пуетескъ щот не сум я,
цитирай
55. rpatel - Аз пък си помислих, че е използвал ...
30.10.2009 10:12
Аз пък си помислих, че е използвал ината й. Казал й е нещо от типа: На бас, че няма да можеш да се държиш прилично цял ден! И понеже принцесата била голям инат, ядосала се и се заинатила да му докаже, че греши. :-))
Аз поне така бих постъпила.
А иначе и аз доста приличам на въпрсната принцеса. :-) Поне според семейството ми. На вън може и да се държа като сериозен човек, но който ме познава, знае, че не съм нищо повече от едно малко момиченце. И на моменти съм точно толкова щурава и безотговорна. Даже преди малко установих, че май съм направила, без да искам, поредната щуротия. Ама дано не е фатално. Пропуснала съм си датата за подпис в бюрото по труда. Ама и без това вече не получавам помощи, така че, много важно. Ще измисля някое оправдание. :-)) Пък ако не, ще си прекратя регистрацията.
С две думи и аз съм същата като тази принцеса. :-)
цитирай
56. net - принцесо, принцесо КОй ще оцени ...
30.10.2009 10:22
принцесо, принцесо
КОй ще оцени най-после, какво съкровище си.
цитирай
57. martito - kosara2008,
30.10.2009 10:56
Хмммм, проучил тъй той, знай тъ, чи си поетеса, и то ногу дубра поетеса:))
И ни е игуист, за теби Дебелянов зачел, наизустил дажи!:))
цитирай
58. martito - rpatel,
30.10.2009 10:58
:))) Май всички имаме по малко от принцесата или принца:))
Иначе щурей на воля - имаш позволението ми;)))))))))))
Усмивкиии:))
цитирай
59. martito - net,
30.10.2009 10:58
:)))
Животът е изненада:)
Усмивкиии:))
цитирай
60. rpatel - Мерсиии! Мисля да се възползвам.
30.10.2009 11:10
Мерсиии! Мисля да се възползвам.
цитирай
61. krotalka - Не е важно дали те е излъгало едното време,
30.10.2009 11:54
важно е, че ти добре умееш да ни залъгваш!
Не спирай да го правиш!
цитирай
62. kosara2008 - :))))-
30.10.2009 12:09
сеги са кипра и надуфквам :))))- зер и пуеткъ стаАнаААвъм и сум добра и лична та найличнъ и иднотобешело фреми не ма е забрафкалу и благударАя нъ тайзи инатлифкапринцесъ ща ме сдобие с братнъпринц, ех, ко пък иднъж ся умиргъ и иднъж чиляк стаа зъ резил, то друхгото си го е свикнал :))))-

щуротийко, цун и много УСмифки, тенкс!
цитирай
63. martito - krotalka,
30.10.2009 12:34
Ще се възползвам от съвета ти:))
Усмивкиии:))
цитирай
64. martito - kosara2008,
30.10.2009 12:36
Имало едно време ти подарява не само брата на принца и те кани да завижееш там като принцеса, но и огромен букет усмивки:))
А аз добавям и прегръдки:))
цитирай
65. doriana - . . . . и накрая паднали у казана със ...
30.10.2009 15:11
....и накрая паднали у казана със сладкото, та плували цяла нощ, докато сладкото не се втвърдило на камък и не се превърнали на мраморни статуи, които се прегръщали, та така най-сетне застанали на едно място, заковани като божии птички или пчелички върху хербарийната Му книгаааааааааааааааааааааа.....
Много хубава приказка, Мартито! да не би дъщеря ти да те прави на лузда у дома?
Щото мойта точно това прави от известно време - само принцове в главата й!
:))))))))))
цитирай
66. martito - doriana,
30.10.2009 16:04
:))))))))))))))))))))))
Не, нямам дъщеря, която да ме прави на луда:) Все още не:)
Засега само въображението ми ме мята където му падне;))))))))))
Усмивкиии:))
цитирай
67. анонимен - опашата лъжлива приказка но ...
30.10.2009 16:06
опашата
лъжлива
приказка
но с хепиенд
:D
цитирай
68. martito - анонимен 67,
30.10.2009 16:38
Ааааааа, не знам :))
Тая приказка на мен имало едно врме ми я разказа - питай него дали е истина:)))))))
Усмивкии:))
цитирай
69. essy - Сърдита съм, пък ;))))
30.10.2009 16:55
Да, нали мен пак ме забравихте.....само Сари ще е принцеса, нали?....Този принц няма ли повече братя...:)))))))))
цитирай
70. martito - essy,
30.10.2009 17:01
:))))))
Сладурано с хрумки, тъкмо обсъждаме с имало едно време възможността за осигуряване на принцове и на титли принцеси за желаещите от сегашно време:)))
Почти съм го убедила:))) Засега ме слуша в захлас и не ми се инати:))
цитирай
71. lubara - Поздрави, martito !
30.10.2009 17:28
Аз бих казал така, и преди, и сега- принцеса или принц да си, останалото е лесно !
цитирай
72. martito - lubara,
30.10.2009 17:36
Абе така, както ми ги разказва ималото едно време - не им е много лесно, ама айде - ще ти се доверя:))))))))))
Усмивкиии:))
цитирай
73. kosara2008 - ::::) кой,
30.10.2009 17:44
кой изрече чи са фръцфуля и са сръди на Мартиту и ималотоиднофреме чи сум принесъ, не не сум принцесъ и поетеса не сум а
само шефка на шефкитье на принцсоветье, защото
ъъ, имам си вфълшебна пръчица и знам чи Мартито ще ми напише и друхга приказка, уж, дето и я разказва нощя ималотоидновремефреме...обичам приказки и принцовете също, но
най обичам да сум Кралица и да запофядвам на сичко дето фърчи, ходи и всичкитье му агрегатости...можи да сум и майката на принца/неговата майка:)))/ и дръжте се здраво принцесиинатливи и дългокосиииииии...:)

Есси, зъ тебе зснам чи си имаш Принц...ся що са буташ туканка, ъ? идва са уредих барем за у сън нощя и ти хоп и цуп и ша земи да ме зареже тоа ощи преди да мий видял големите и дълбоки, кехлибарови хоп цоп хоп...примигващи кат на рибок...незабравими ОЧИ и ко праим, разсвалямиприятелството те туйка прайм
секи да си стои при Принцъ тойзи Дебеляновския сий мой веке...мартито ми го убеща и то щото нъ иска зда са гевезя с нейнио и аз виднага кат идна златна Кралицъ кандисах бе..и ти хоп...аааа, ща се фръцна и аз дъ знаиш не барай моа ПРинсццццц
цитирай
74. martito - kosara2008,
30.10.2009 17:48
Ще има още приказки - имало едно време понякога е доста разговорливо:)) Аз обещавам принцове за всички - повече или по-малко чувстващи се принцеси, без да е задължително да са такива или поетеси:)))
И, Сари, твоят принц си е само твой - омаян и замаян е от теб - прошепна ми го:)))
Усмивкиии:))
цитирай
75. malinko69 - :P
30.10.2009 21:14
martito написа:
:)))))) Бих казала, че камъните са по-тежки за този, който ги хвърля;)))

ами...едва ли..:d
цитирай
76. kosara2008 - ах, разтопена съм...кат сладоледена толтъ ся топя и тичам...
31.10.2009 11:21
капчици сладост...



той може и да шепне... усещам гу чи и Той, Той е...

обещавам най - тържествено да читя фсяка твоя приказка щото...

защото: ти разкаваш много романтичнообещаващо и зримо...неповторима си, Наденце!/Марти!

ахъъъ...омаян и замаян викаш...дръж ма чи щя отлитя тъка...:)
цитирай
77. martito - kosara2008,
31.10.2009 11:44
:)))))))
Не се бой - просто принцът на ръце те носи и танцува с теб:)))

Мерси!:)
цитирай
78. veselaj - martito, аз си имам един такъв принц ...
31.10.2009 13:40
martito, аз си имам един такъв принц вкъщи. Само не можем да се разберем на кои колички е по-хубаво да се возиш - на мен ми харесват повече тези в Практикер, а той си е харесал количките в Метро. Ама то може ли човек да се разбере с тия принцове.
Поздрави, Принцесо!
цитирай
79. martito - veselaj,
31.10.2009 16:55
:)))
Не е нужно да се разбираш с принца, важното е, че се забавлявате:))
Усмивкии:))
цитирай
80. inel379 - Голяма хитруша си ти!:)
18.11.2009 17:30
Забавляваш ни с приказки чудесни, в които много мъдрост има!
Искаш това, което и ти можеш да дадеш!!!
Красотата в любовта е взаимно вдъхновение!
Много усмивки за теб!:)))))))
цитирай
81. martito - inel379,
18.11.2009 23:24
Честно казано, надявам се в приказките ми да има мъдрост:)
А любовта за мен си е едно никога непорасващо дете:)
цитирай
82. анонимен - Моята принцеса
22.11.2009 14:49
Пу , това си е моята принцеса........
А и принцът ми допада..........Имаме си еднакви лудости.......докато писа приказката за мен ли си мислеше....../ почесване по главата ??????? /
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martito
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2844609
Постинги: 327
Коментари: 10487
Гласове: 37662