Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2009 16:00 - Приказните герои - сърдити!
Автор: martito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 36688 Коментари: 115 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    - Не те знам каква си - принцеса или проста селянка, но трябва да се отдръпнеш от пътя ми! - заповедно прокънтял гласът на младия конник в блестящи доспехи.
   Думите му били отправени към една иначе доста хубавка жена, но облечена в особено мърляви дрехи, обсипани с всевъзможни по големина кръпки. Тя имаше злощастният късмет да се озове точно по средата на моста, по който искаше да мине конникът с блестящи доспехи.
    В интерес на истината, а и на самата история - конникът я беше видял, т.е. беше видял, както си помисли наум "досадно пъплещо същество", насреща си, но не си направи труда да му отдели повече от един поглед, та камо ли да го изчаква, път да му прави. И това още преди да насочи коня си към моста. При други обстоятелства той със сигурност би направил път на съществото, но сега просто беше прекалено ядосан и си търсеше върху кого да излее яда си. Пък и не беше свикнал така. Най-малкото защото във вените му течеше възможно най-синята кръв на света.
    Да, той беше принц. От имало едно време. /бел.ав. не знам защо, ама някакси все ме влече това "имало едно време" - не ме съдете строго/ Обаче Имало Едно Време нещо все му вдигало кръвното на принца, най-вече с лигавата принцеса, на която вдигал редовно изпуснатите на земята кърпички и която за сетен път му се нацупила, защото улисан в разговор с нея за себе си, принцът не видял, че пак си била изпуснала поредната кърпичка и съответно не се навел да я вдигне. Това накарало принцесата да тропка с пантофки, от което обаче на принца грам не му просветнало в какво е прегрешил. Вследствие на неразбиращо взиране в нея и петминутно повдигане невинно на раменца, принцесата се фръцнала към двореца и повече не си подала носа навън.
    Ядосал се принцът - за нищо и никакво да му прави тези фасони, след като собственоръчно той, принцът, я беше спасявал от цар Дроздобрад не един път? Е, тия капризи лигави вече наистина му бяха дошли в повече! Затова здравата се разсърдил на Имало Едно Време. И безкрайно обиден, яхнал коня си и тръгнал по широкия свят извън владенията на Имало Едно Време. Така и попаднал на пътя, който водел до споменатия мост над някаква непозната за него река.
    - Отдръпни се! - заповядал пак принцът, защото непознатото, а и неинтересуващо го същество не се сещало да му направи път, даже напротив - запряло се срещу коня му, скръстило ръце на кръста и както изглеждало, нямало никакви намерения да помръдне.
    Сега е моментът да ви разясня кое е това същество. Това била малката, привидно сладка и невинна Пепеляшка от едноименната приказка, напуснала без предизвестие Имало Едно Време. На нея пък й омръзнало да бяга точно, когато ставало най-интересно по баловете, и после да стои като изоглавена и да чака загубения безмозъчен принц да се сети да я намери, да и премери загубената пантофка и да се ожени за нея. Цели три шкафа вече бе натъпкала с пантофки - с по една бройка от чифт. Еми писнало й да ходи боса и мърлява, а мащеха й и грозноватите й дъщери да я тикат към огнището и да й пълнят очите с пепел. Затова нахокала каруцарската Имало Едно Време, врътнала се и без много да му мисли избягала далеч от него.
    А сега този нахакан, самовлюбен нам си кой се опитваше да й заповядва. Не го хареса. Особено с това, че докато й говореше, не я гледаше, гаче се пазеше да се не изцапа. А като добавка беше сърдита на Имало Едно Време, което непрекъснато я заставяше да изпълнява заповедите на мащехата и на доведените й сестри. Затова реши, че няма да му позволи на този някой си да й заповядва. Застана с целия си женски инат пред коня и отказа да мръдне, та каквото ще да става.
    Но докато нарочно гледаше принца в лице, както не би трябвало да го прави според правилата на Имало Едно Време, тя изведнъж викна:
    - Аз те познавам, бе самозванецо!
    Познавала го - трънки и глогики! Няма начин!
    - Не съм самозванец! Аз съм принц! А ти... Ти си селянка проста! - отвърнал високомерно принцът.
    - Ти не си никакъв принц, а един сляп глупак! - креснала му на свой ред Пепеляшка. - Нали преди цял месец танцува с мен до полунощ и аз избягах.
    Тук вече принцът съвсем се обидил не на шега - и от тона, и от езика, който си позволявала да му държи дрипавата селска простакеса, и слязал от коня си да се разправя с нея, както подобава на принц да разгромява чудовище.
    А от така създалата се ситуация конят най-подличко се възползвал и забегнал нанякъде - омръзнало му и на него да носи на гърба си нахакания, та на всичкото отгоре, както се оказа, и заблеян принц.
    - Аз танцувам само с принцеси! Ти нямаш нищо общо с онова изящно творение на природата, от което ми остана само една пантофка...
    Понатъжено казал принцът и въздъхнал тежко, припомняйки си красивото нежно създание, благоволило да танцува с него. А това вместо да разбуди съчувственост у Пепеляшка, предизвика солидна доза гняв на впечатляващо висок тон:
    - Само една?!? Тъпанар! Хиляда обувки вече трябва да си събрал, и поне хиляда пъти е трябвало да ме намериш, да ми я премериш, аз да извадя другата обувка и да заживеем щастливо! А ти какво направи, бре? Ходи след задника на оная фръцла, която беше отредена на цар Дроздобрад. Смотаняк!
    - Ти нормална ли си, ма! - извикал на свой ред принцът, зарязвайки всяка етикеция - Аз съм принц, от къде накъде ще тръгна да те търся, ма!?!? И то пък точно теб!!! Онова прелестно създание, с което танцувах, не би избягало от мен! От принц!!! Никога!!!
    - Няма, бе, да избягам! Ти ми премаза пръстите на краката от настъпванки! За толкова балове поне да се беше научил да танцуваш! Некадърник!
    Позасрамил се принцът, но заповедно продължил:
    - Докажи, че ти си онова прелестно създание! Покажи другата обувка!
    А след кратък размисъл добавил злорадо:
    - Лъжкиня долна!
    - Откъде да ти я взема, бе умнико! – вбесена от обвинението избълвала Пепеляшка. – Всичките останаха в Имало Едно Време! Цели три шкафа! Смотаняк!
    - Никаквица дрипава!
    - Непохватник напудрен!
    - Простачка!
    - Идиот!
    И след още някои и други подобни мили обръщения Пепеляшка и принцът преминали в сбиване, в което трябва да се отбележи, че Пепеляшка имала превес, Все пак тя била далеч по-здравичка от многото работа, която била принудена да върши, за разлика от изнежения принц, който знаел само на кон да седи и изпуснати кърпички от земята да вдига. И така от удар на удар и двамата пльоснали в течащата под моста река, което обаче ни най-малко им попречило да продължат бойните действия и там.
    А Имало Едно Време ги гледало от моста и се чудело на плиткия акъл и на двамата. Изчакало студените води на реката да поохладят страстите им, извадило ги от водата и им зашлевило по един звучна плесница, задето си позволили да му провалят приказките, че на всичкото отгоре и да му загубят цял кон.
   Довлякло ги обратно в своя свят и за наказание им отредило да се оженят и да живеят заедно, докато приказния свят светува...
 



Гласувай:
19



1. dorichela - Хаха, ама че бойна Пепеляшка! Ама и ...
12.11.2009 16:07
Хаха, ама че бойна Пепеляшка! Ама и принца един.. Имало Едно Време добре ги е напляскало!!! :)
цитирай
2. martito - dorichela,
12.11.2009 16:11
Ама и ти си ми бойна:))))
Гледай само да не попаднеш в ръчичките на Имало Едно Време;)))
Усмивкиии, сладуранке:)
цитирай
3. анонимен - :-D
12.11.2009 16:18
Хей, Марти, чудесни приказки разказваш миличко, :-) само недей пред децата, че да не се подлудят горките. Нека първо да се запознаят с оригиналната версия. Току виж и Имало Едното Време ще навлече дрипите и ще си бие камшика :-) Обичкам си те, нали си знаеш.
цитирай
4. mariani - :)))
12.11.2009 16:47
Малей, съвсем са забравили всякакво възпитание тия двамцата! Ама така му се пада на нахакания принц ;)
Поздравления от мен!
цитирай
5. martito - анонимен 3,
12.11.2009 17:09
:))))))))))))
Разчуства ме с това "миличко" и "обичкам си те, нали си знаеш" - ама поне да си беше написал/а името, м?
:))
цитирай
6. martito - mariani,
12.11.2009 17:11
Само на нахакания принц ли? Че тя и Пепеляшка не е стока;)))))))))
Усмивкиии:))
цитирай
7. lotos16 - :)))))
12.11.2009 19:13
Търкулнало се гърнето, намерило си похлупаче.
Трябва да ти кажа, че твоите разкази имат и ограмотителен ефект - попълвам си речника с разни непознати думи!!!
;)))
цитирай
8. andi2 - Ама Наденце,
12.11.2009 19:19
малко нервничка ми се вижда твоята героиня
Що тъй ??????????????????????????????????
То не че принца си пада по долу
Ама не ми се мисли , как децата им ще растат в такава обстановка !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)
цитирай
9. martito - lotos16,
12.11.2009 20:17
:)))))))))
И кои думички си хареса?:))
Усмивкии:)
цитирай
10. martito - andi2,
12.11.2009 20:19
:))))
Ми да ти кажа, на тяхно място който и да е няма как да е спокоен - та това са хиляда непотребни пантофки;))))
Усмивкии:))
цитирай
11. net - мило,
12.11.2009 20:34
ще ти се разсърдя.Ще тропна с крак и ще ти се разсърдя.
Снощи, точно се сражавах в Имало едно време с вещици и рицари,скубах косата на една новоизлюпена принцеса. Ти къде беше,теб те нямаше да ме подкрепиш.
Тъгнала си след този глупав принц, да му пишеш мемоарите. Хъм!
цитирай
12. to4ka - . ...
12.11.2009 20:41
Хахаха мисля, че ако на малките момиченца се поднесе този вариант на приказката- малките момченца ще са в много неизгодно положение :D
цитирай
13. martito - net,
12.11.2009 20:51
:))))))))
Имало едно време ме подведе;))))
Но ме остави на живо да им гледам сеира на Пепеляшката и принца;)))
И, знаеш, че имаш подкрепата ми - какво ни пречи тази нощ да оскубем косата на някоя принцеса;))))
Усмивкиии:))
цитирай
14. martito - to4ka,
12.11.2009 20:52
:))))))))))))
Мислиш ли?;))
Усмивкии:))
цитирай
15. cefulesteven - Голям купон си:)))) Весело ми ...
12.11.2009 21:06
Голям купон си:))))

Весело ми стана.
Аз се смея на Шекли на книги като "Донесете главата на принца", а то си имало и български майстори, при това пишем на едни и същи места.

Поздрави и усмивки.
цитирай
16. martito - cefulesteven,
12.11.2009 21:16
Срам и позор за мен, че тая книга не съм я чела....

Винаги ми е драго да си гост в блога ми:) А за едни и същите места... буквите си ми е много близко на сърцето място:))
Усмивки приказни:)
цитирай
17. andi2 - -------------------------------------------------------------
12.11.2009 21:56
е , че защо непотребни
да ги дадат в един магазин втора употреба , пари ще изкарат хем
може и като сувенирчета да ги пуснат
Все пак кризисно време е , може пари да им трябват
:)
цитирай
18. анонимен - Хмм...
12.11.2009 22:06
Ама хич не си поплюва тази Пепеляшка!!! Дали не е придобила бойните си умения в курс по... тае-бо?
Наде, лудетино такава, благодаря, че ме развесели за "лека нощ":)))
Приказни (от "имало едно време";)) сънища на теб!
цитирай
19. malkiatprintz - Абе къф е тоя принц бе! Вместо да я ...
13.11.2009 04:44
Абе къф е тоя принц бе! Вместо да я хване тая мърла, да я метне на коня, па да я хвръли при принцесата, та двете да си изпонаепилират космите по главата с ръце (хем двете ще са заети, хем ще се омаломощят една-друга и няма да имат сили да го тормозят), а той да събере обувките, да ги шитне на едро, па да си купи един слон и да си бръмчи по друмищата кат махараджа (тогава ич няма да му пука има ли някой на моста, или не), той седнал да ми се припира като Иванушка Глупака! Ей! Тия, приказните принцове, са си резил за титлата, ше знайш! Мартито, мани ги тия имало-едно-времски серсеми, ами драсни на лични джисиемчето на феята, че да врътнем далаверката: ем цехче за пътъчки за пепеляшофците, ем фабричка за луксозни каляски за разните му там приказни принцове и други смотльовци, въобще, пълно покритие на пазара! Каам ти, голям алъш вериш ша стане! А ти не бери грижа: одма те правим шефче – кеф ти изпълнителна директорша, нещо, кеф ти генерална менажерка... А за феята не я мисли: кръщаваме луксозните тиквени каруци на нейно име – Фейрари, та да се кефи – и сме я дръпнали моменталически на наша страна. :):):)
цитирай
20. cecka1504 - Ей, не им е лесно на Принцовете и и...
13.11.2009 07:09
Ей, не им е лесно на Принцовете и изобщо на приказните герои. А ние си мислим, че там е като в приказка :))))
цитирай
21. martito - andi2,
13.11.2009 07:13
:)))))))))))))))
Добри идеи даваш:)) А като се замислиш - пантофките биха могли да бъдат използвани успешно от Пепеляшка срещу принца:)))
Но все си мисля, че Имало Едно Време се е погрижило за всичко:)))
Усмихнат ден, Анди:)
цитирай
22. martito - анонимен 18,
13.11.2009 07:21
:)))))))))
Виж сега, при всички положения не е от курс по тае-бо - много измъчващо е там, па и на всичкото отгоре има и бонуси:)))
Ама пък кой ли знае - ще се допитам до Имало Едно Време:)))
Приказен ден с приказни моменти:)

цитирай
23. martito - malkiatprintz,
13.11.2009 07:25
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ах, принце, принце...:)))))))))))))))))))
Страшен си! А идеята - повече от супер!:))
Обаче да ти кажа и аз - те таа феа лесно шя придумам, ма тя само знай пантофки да праи... па сега зима, таковата...да поизчаками - за баловити, м?
;))))))))))))))))))
Усмивкиии, приказни ми принце:)))
цитирай
24. martito - cecka1504,
13.11.2009 07:27
Да бе! Ний си мислим, че да живееш в приказка било най-хубавото, което можело да ни се случи, пък то - глей кво става! Горките приказни герои!...:))))))))))
Усмивкии:))
цитирай
25. анонимен - :-D
13.11.2009 07:50
много си се вживяла ;-)
а беше нежна Пепеляшка
и принцът благороден...
:-)
цитирай
26. martito - анонимен 25,
13.11.2009 07:52
:))))))))
Мдааа... Приказките не са това, което бяха...:)))
Усмивкиии:))
цитирай
27. palisandar - Хм, види се не случайна е резервата ...
13.11.2009 08:04
Хм , види се не случайна е резервата "Имало едно време ". Имало, там си и останало,едновариантно и без мониторингов КонТроЛ над заключениците в рамки приказни.

––––––––––––
Поздравления, Марти ! Туш от Бременските ! И петъчно сгъстено до следобедно освободено ! :)))
цитирай
28. martito - palisandar,
13.11.2009 08:13
Добро утро от мен и целият приказен свят, и най-вече от Пипи дългото чорапче, която и досега не може да се стърпи приказните рамки да не окриви:))))
Усмивкии:))
цитирай
29. анонимен - ne e chestno
13.11.2009 08:26
искам си старите приказки.....
цитирай
30. martito - анонимен 29,
13.11.2009 08:32
:))) Сори, ама и на героите приказни им кипва понякога...:))
Усмивкии:))
цитирай
31. ka4ak - момиченце,в ПЕТЪК 13 Имало Едно Време звучи страшно...
13.11.2009 08:38
скривам се под юргана...:)))
цитирай
32. martito - ka4ak,
13.11.2009 08:45
:))))))))))))
Момченце, не бъди страхливо,
Имало Едно Време е справедливо:)
и за непораснали деца
приказки реди с душа:))

А ти си непораснало детенце, нали?;)))
Усмивкии:))
цитирай
33. ka4ak - да,ама си харесвам цар Дроздобрад!
13.11.2009 09:01
и Пепеляшка си я харесвам,ама да извика Пипи,че без коня за къде....:)))
цитирай
34. martito - ka4ak,
13.11.2009 09:05
:))))))))))
Знаеш ли, нещо зад гърба на Пипито напира баба Цоцолана - не ме питай - не знам защо, но имам чувството, че всичко ще си дойде на мястото в приказките, а и конят, струва ми се, сам ще се върне:)))))))))))
цитирай
35. kosara2008 - ти си просто идно създание приказну :))))
13.11.2009 09:17
горките твои герои, ни можа ли тва ималоедно време да потърси друго наказание ,ами взе чи ги умъжи/ужени все идно - хомот и верижка си е :)))ха ха ха...аз знам,че после пепеляша ща се углежда за Жабокът Принц, а нейничкият/пулувинкъта и вече,де ;) ще и лъска....пантофките, ох, горкото ми коремче иска да спре да се хилкуцквам...:)

цунк за теб, пъстропалавченцецеце:)
цитирай
36. kosara2008 - ох присещтам ся...
13.11.2009 09:19
цар Дроздобрад ми е ненавистен принц...нема никво утнушение къмту крехките и глезкафни принцсцески и с него плашех моите момичета, ама саму ги сплашквах :)))))
цитирай
37. martito - kosara2008,
13.11.2009 09:23
:)))))))))))))
Дочух, че Имало Едно Време живее с мисълта, че е отредено само за послушни деца и герои, та затова и се стреми всички да бъдат послушни:))))))))
И даже се е заканило, че ако Пепеляшка само се загледа настрани /примерно за Жабокът принц/, ще я изпрати при Шрек;)))))))))))))))
Прегръдки с усмивки, принцесо:)
цитирай
38. martito - kosara2008,
13.11.2009 09:25
:))))))))))))))))))))))))
Лош е, много лош - няма никакво отношение към принцесите като към принцеси:)))))))))))
А мен много ме респектираше баба Цоцолана:)))) Затова и толкова си я обичам:))
цитирай
39. ka4ak - ей и
13.11.2009 09:26
Тошко Африкански трябва да се включи,че трябва освен студена вода и нещо друго ...:)))
цитирай
40. martito - ka4ak,
13.11.2009 09:29
:)))))))))))))))))))))))))
Много го обичам Африканския Тошко:)))
Там е работата обаче, че Тошко все още седи в печката на училището и подсказва за тик-тик-тик-вата:)))))))))))))
цитирай
41. ka4ak - хихихи...
13.11.2009 10:37
ама тиквата не ще да става каляска...:)))
цитирай
42. tili - Музика за моите уши!
13.11.2009 10:46
Концерт за Пепеляшка, Принц Прекрасен и лява кристална пантофка. Ушите ми звънят от смях ;-)))
цитирай
43. martito - ka4ak,
13.11.2009 11:06
:))))))))))))))))
И знаеш ли що е така? - Щото лелята магьосница недовижда вече и пак е сбъркала вълшебната пръчица с най-обикновено клонче;)))))))))))
цитирай
44. martito - tili,
13.11.2009 11:07
Музика за мен е твоят смях:)
Звънливи усмивки:))
цитирай
45. ka4ak - не бе момиченцееее...
13.11.2009 11:18
щото е била Другаркатааа...:)))
цитирай
46. martito - ka4ak,
13.11.2009 11:23
:)))))))))))))))))))
Ама и теб си те бива приказно да твориш - другарката била...:)))
Аз пък си мисля, че оная Тодора, дето се скрънзи за една чанта, пак е дръпнала Тошко за ухото и го е наложила здравата с дървената лъжица;)))))))))
цитирай
47. ka4ak - само така ще да е...
13.11.2009 11:45
щото бая свитки са излезли и момиченца,момиченца...:)))
цитирай
48. martito - ka4ak,
13.11.2009 11:49
:)))))))))
И то лоши момиченца:)))))
Горките момченца...
:))
цитирай
49. ka4ak - и с тая кьорава магьосница...
13.11.2009 12:12
ще трябва да викаме Ахил и Херакъл,че мани,мани...:)))
цитирай
50. cefulesteven - Срам и позор за мен, че тая книга не ...
13.11.2009 12:15
martito написа:
Срам и позор за мен, че тая книга не съм я чела....

Винаги ми е драго да си гост в блога ми:) А за едни и същите места... буквите си ми е много близко на сърцето място:))
Усмивки приказни:)


Много ще те развесели. Намери я. Всъщност, то е трилогия: "Донесете главата на принца", "Ако с Фауст не успееш", "Просто шеметен Фарс" автори: Робърт Шекли и Робърт Залезни.

Иначе се е обособило вече като отделен жанр, това заиграване с приказките. Не винаги се получава обаче. Ти си успяла, усмихваш, разсмиваш правиш от големи хора - деца, а това е наистина много.

Още такива ми се четат.


цитирай
51. martito - ka4ak,
13.11.2009 12:24
:))))))))))))))
Боже опази, да не стигаме до Ахил, че той какъвто е гневлив... А и оня Зевс и той не си поплюва...:))))))))))
цитирай
52. martito - cefulesteven,
13.11.2009 12:31
Благодаря ти за информацията!
Наистина не съм ги чела, но намерих втората и третата част в нета, та ще наваксам пропуснатото:) Поне част от него:)

Благодаря ти за милите думи! Определено ще се заигравам пак с имало едно време. И пак - не знаех, че е било отделен жанр - при мен просто е веселба да поставя един герой - приказен или не, в абсурдна за него обстановка и да му дам шанс да се изяви:)
Усмихнати поздрави:)
цитирай
53. xfire - E това беше един много голям и смешен ...
13.11.2009 13:04
E това беше един много голям и смешен смях от времето на красивите лами и злите принцеси :)))))
цитирай
54. malkiatprintz - :))))))))))))))))))))))))))...
13.11.2009 13:16
martito написа:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ах, принце, принце...:)))))))))))))))))))
Страшен си! А идеята - повече от супер!:))
Обаче да ти кажа и аз - те таа феа лесно шя придумам, ма тя само знай пантофки да праи... па сега зима, таковата...да поизчаками - за баловити, м?
;))))))))))))))))))
Усмивкиии, приказни ми принце:)))


Ами ще се научи да прави и планински пътъци! Яяя.... Най-ги обичам тия феи: това не мога, онова не мога... Аман! Тогава, паралелно с Фейраритата, да почва да с върти вълшебната гьостерица тиквени СУВ-чета за зимния период. Ааа! :):):)
цитирай
55. martito - xfire,
13.11.2009 13:19
Да живей смехът!:))
Усмивкии:))
цитирай
56. martito - malkiatprintz,
13.11.2009 13:20
:)))))))))))))))))))))))
Шшшшттттт, принце, ще ни чуе феята и току-виж обърнала пръчицата срещу нас, че те тогава ще видим ний и фейрарита и тиквени каляски;)))))))))))))))))))
цитирай
57. marcusjunius - Балът е метафора. Той започва да ...
13.11.2009 13:31
Балът е метафора. Той започва да танцува с нея - символично я "има". В резултат на това, че я има, тя се превръща в слугиня и той я "забравя" - вече не може да я познае. Но въпреки глупостта си и липсата на наблюдателност е запазил нещичко (обувката) и решава да търси "онази" нея. Все пак го прави тъпо - обикаля и пробва разни други жени, вместо да измери и да търси, без да пипа. Например с прост шивашки метър.

Както и да е - в приказките все пак нещата сработват с щастлив край. Значи може.
цитирай
58. martito - marcusjunius,
13.11.2009 14:20
:))) Към коментара ти мога да добавя следното, отнасящо се специално за героите от "Приказните герои - сърдити!":
Те могат да се възприемат като бунтари, които отказват да приемат даденото им от създателя; решили, че заслужават много повече, те не се примиряват с това, което имат, чувстват се нещастни, недооценени и с целия гняв, който са успели да натрупат в себе си се изправят срещу съдбата си и един срещу друг.
Неслучайно се срещат на мост, неслучайно и падат от него. Долу. Извадени са от долу от създателя си и са върнати към живота, който им е отредено да изживеят. Защото всеки друг живот означава нарушаване на реда /или хармонията/ и внася хаос.
:)))

Усмихнати поздрави:)
цитирай
59. candysays - Мноооого сладко разказваш :))))
13.11.2009 15:11
Пу-пу! ;-)
Пак ще наминавам да си чета сладко..
цитирай
60. martito - candysays,
13.11.2009 15:28
:))))
Винаги си добре дошла:)
Усмивки:)
цитирай
61. elinora - Време е
13.11.2009 15:58
Имало Едно Време да сръга в ребрата и Спящата красавица, залежа се това мързеливо момиче, бе...После да намине и към Снежанка и да и занесе поне една маска срещу грип. То и от живителните целувки на принцовете се хващали болести, да не чуе Дявола...
цитирай
62. martito - elinora,
13.11.2009 16:15
:)))))))))))))))
Опасен стана тоя приказен свят и тва си е!:))))
Усмивкиии:)))
цитирай
63. анонимен - :))):))
13.11.2009 22:22
Ама никой път не казва Имало Едно Време кво станало после! Таман стане интересното - хай, край! Като американски сериал!!!:))))
/щот други не съм гледала/
Поздрав!
цитирай
64. net - поздрави от един стар, ама мноооооого стааар и истински рицар.
13.11.2009 23:11
Хареса му написаното и чака още.
Малко му е трудно, но аз /нали си ме учила да съм добра принцеса / му включвам РС, намирам те и го оставям да чете.
И се чувствам като в приказките - спокойна.
цитирай
65. compassion - Marti, moge da izpratish
14.11.2009 14:09
6erlok Holms v imalo edno vreme da gi razsledva tezi prikazni geroi. Mai he6to kriat, prekaleni svetci se izkarvat. Edin s4etovoditel sa6to moge da svar6i dobra rabota. Tia nezemni bogatstva ot nepla6tane na danaci i ot zloupotrebi sa natrupani mai.
Mnogo mi haresa istoriata, no na samoupravstvo mi zaprilr4a.... podsadimo e.... a i imaloedno vreme da ne se pravi na advocat ili sadia, a da otnese slu4aia do pravosadieto na saotvetnoto sega6no vreme.
pozdrav ot edin Buden Gragdanin na republikata!
цитирай
66. анонимен - Само така
21.11.2009 16:48
Хахахахах /търкалям се от смях / искам такава Пепеляшка за мен / кикотене /
Ама да го е натупала здраво глупакът му с глупак / бесен кикот съпроводен със злорадо изражение !/
Той друго не заслужва идиотът му с идиот !
Искам още приказки :)
цитирай
67. martito - firstangel,
21.11.2009 16:54
Искаш такава Пепеляшка?!?!?;)))
Имаш нужда от тупане?!?!?;))
/хихикане хитричко и лукавичко в шепички/
цитирай
68. анонимен - Ха
21.11.2009 17:25
А ти имаш може би нужда от тъпичкия принц на бял кон ? / хихикащо недоумение /
Пепеляшка поне е бойна мацка с характер / изплезване и подхилкване
цитирай
69. martito - firstangel,
21.11.2009 21:13
Ама че остри зъбки си имал;))) А се правиш на ангелче пърхащо;)))
Иначе не държа да е точно този принц, стига да е послушен принц;)))
цитирай
70. анонимен - Мъхъ-грижа се да са добре наточени / ...
22.11.2009 14:13
Мъхъ-грижа се да са добре наточени / доволно ухилване /
Така сдъфквам по-лесно разни самозбравили се принцове ,принцеси и пишман благородници / хитричко озъбване /
Принцът трябва да е с хактерче ,а не послушен !!!
Ще ти писне бързичко от толкоз шербет ! Трябва да ти е кеф да му забиеш една тупаница ! / злобничко ухилване с благо предчувствие за удовлетворение :))))) /
цитирай
71. martito - firstangel,
22.11.2009 15:22
Нипуслушник! /гледам лошо и задължително много нацупено, щот ни ми аресва идейката да си играйм на чирвената шапчицъ и вълка/;)))
вдигам поучително пръстче и с вирнато до небесата носле ти обявявам ала "аз пък имам чирвило, па ти нямаш":
Никой принц не е съгласен да бъде послушен - против природата им било, а пък в моята е да му докаша, ако ще и с тупане, че може да бъде послушен;)))))
/оплезване неприлично и надменно/;))
цитирай
72. анонимен - Фръцла
23.11.2009 17:10
Фъцла !!!! / надуто -пренебрежително /
И аз мога да си икупя червило.....ма ще е гейско....
....,че и нос ще ми вири !!!!
Не и аресвала идейката за кумчо Вълчо и Червената шапчица........ми тогаз да си играем на Красавицата и Дзверот......
цитирай
73. martito - firstangel,
23.11.2009 17:13
Никакъв ангел не си ти! /заядливо-намусено/
И що да не си поиграем на Патиланчо и баба Цоцолана и аз да съм баба Цоцолана, а?
/изплезване и врътване не муцунка настрани - високомерно, разбира се/
:)))
цитирай
74. анонимен - Цоцоланка
23.11.2009 17:27
/ дръпване за плитката и игриво намигане / :)
Ама на теб ангелче ли трябва ,муцунке / закачливо поципване по бузката и намигане / ?
Баба Цоцоланата ми тя.../ това ми е любимата ми баба ,пък !!! /
цитирай
75. martito - firstangel,
23.11.2009 17:34
Тц! Мойта любима баба е! ПЪК!
/нацупване, дърпане от пощипването на бузката - не ти е простено/
Чакам искане на извинение;))))))))))
цитирай
76. анонимен - Мац , пис ,пис
23.11.2009 17:36
Мац ,пис, пис ,пис.....ела на батко котенцето.......Ела батко да го цунка по бузката.......Ще си я разделим бабата ,от мен да мине......айде де не се сърдииииииии
цитирай
77. martito - firstangel,
23.11.2009 17:41
Драги ми смехурко,
бързнам да ти пиша и тъй ще захвана
да не бараш любимата на Надето баба Цоцолана.
Щот аз ще се стресна,
от раз ще ти вреса,
след туй ще те плесна
и с лакът ща тресна.
Затуй нека ясно да бъде за всички
стой, ангелче, мирно при другите птички.

твой приятел /все още/ весел Патиланчо

:)))
цитирай
78. анонимен - Вресла
23.11.2009 17:44
Вресла !!!!
Моя си е бабата !!!!
/ ухилване :)))))))))))))/
цитирай
79. martito - firstangel,
23.11.2009 17:49
Гледам те изпод вежди не много доброжелателно:))
Помисли си пак - заканително
;))
цитирай
80. анонимен - Ама аззззззз.....
23.11.2009 17:59
Ама аз теб ,защо .....не те хвана и не те цАлувам додет си не признаеш ,че бабетката е моя ?????/тръгвам заканително към инатчето ?
цитирай
81. martito - firstangel,
23.11.2009 20:37
Пак нещо ни си ма слушкал внимателно, шма караш да прилагам някой фатки, от койт ша земи ногу да ма боли. А ти не искаш да са разплаквам сига, нали?
/подмазващо погледче, нетърпящо възражение, значещо - отстъпи ми!/
цитирай
82. анонимен - Пак прецакан
24.11.2009 17:08
/и аз като един пълен шматарок се връзвам най- глупашки на погледчето ти :) /
НищЪ да плачкаш ! Е ма ква си....ай стига рИва ! Дръж си я бабетката ........аз шЪ си намеря друга по-хубава .....пък !
Нооооо от идеята за цАлуФките съ не отказвам !
цитирай
83. martito - firstangel,
24.11.2009 17:14
Ура!!! Кеф!!! Победа и пак победа! /подскачам дажеот радост/ :))
Доволна съм! Много! :))
Малко...ъъъ.. мъ притисняват тия цалуфки, ма шим найда цаката и на тех /малко несигурно, но с надежда/
цитирай
84. анонимен - / Надежда всяка тука оставете. Т...
24.11.2009 17:20
/ Надежда всяка тука оставете . Тръгвам да си взема цАлуФките намаано / е и леко притеснено ,щот съм голям мъж ,ма съде Цецка от другия клас съм целувал по бузката //
Дай бузката да я цукам инатче таквози / проточвам шия и затварям очи /
цитирай
85. martito - firstangel,
24.11.2009 17:24
Пляссс! през лице с ръчичка в ръкавичка:)
Та аз съм принцеса - ръка трябва да ми целуваш:))
/надменничко и обиденичко/:))
цитирай
86. анонимен - Ела тук
24.11.2009 17:59
Уауууууууу побойница такава !!!!
Що пак се биеш ,мааааа :))))
Ела тук префърцунена принцеса такава / сграбчвам те и си открадвам целувка от където сваря докато ти ме налагаш :))))))))) /
Кво толкова щИ стане ако ма цАлунеш ....няма да ти се изтЪркат цАлуФките , я ? ;))))))) / набит ,но доволен :)))))))))) /
цитирай
87. martito - firstangel,
24.11.2009 18:33
доволна и аз... наполовина...
Бой тъ чака ощиииииии:))))
лоша съъъъм:))
цитирай
88. анонимен - ММММММММ
24.11.2009 18:43
МММ и от какво си доволна от целувчиците ,които си откраднах или от това,че ме понатупа докат тЪ гнявех :)))))))
Шма Биииии ,ша бииишш ама аз пак ша тЪ цАлувам / хитричко подхилкване :)))) /
цитирай
89. martito - firstangel,
24.11.2009 18:49
От отупването ти /скърцам със зъбки/
хмммм... ща превъзпитам аз тебиии /заканително поклащам главичка/:)))
цитирай
90. анонимен - Шма
24.11.2009 19:13
Шма превъзпиаш ти / заканително поклащам глава /
А пробвай сЪ / изплезване и ухилване :))))))))
Не скърцай със зъбки ,а ма целуни и ти кат едно добро девойче / ухилване с намигане ;)))))
цитирай
91. martito - firstangel,
24.11.2009 19:28
Ща, ща превъзпитам, ти гу ни мисли;)))
добричка съм само от време на време, през останалото съм зла /правене на зловеща физиономийка - дано те сплаша/;)))
цитирай
92. анонимен - Ехеееее
24.11.2009 19:56
/Самподоволно-надуо се разхождам около теб /
Мен колко такива глезлички кат теб са се опитвали да ме превъзпитаааааттт. Ма те сЪ успявали / Доволно ухилен :))))) /
Та един фъстък ли ще успеее...ехееее...
цитирай
93. martito - firstangel,
24.11.2009 20:30
триперкам отвътре от тъй твойто обикаляне около мен, ма ни са давам - скала съм, с вирната муцунка, изчаквам та да спреш да плещиш недомислици и ни тъ изпускам от поглид. след като изслушах речта ти та измервам с поглед огоре до долу, правя малак пауза за ифект и уверено казвам:
- ще видим!
:)))
цитирай
94. анонимен - /малко смутено и леко неуверено ...
25.11.2009 20:04
/малко смутено и леко неуверено /
Кво ше гледаш.....убав съм ! / тя защо така ми говори.....тя сигурно ни мъ аресва ...и що ? толкоз съм убаф и умен и чаровен..ииии въобще съмммм ..най !/ :)))))))
цитирай
95. martito - firstangel,
25.11.2009 20:41
Съм сигурна, чи си таквъз:)
то около фръцли диви кат мен се таквиз момци приождат:))
цитирай
96. анонимен - / самодоволно / Мдааааа те колко ...
26.11.2009 17:33
/ самодоволно /
Мдааааа те колко са биха за меникааааа ко знаииишшшш
Ама аз не- тъй инатливото шЪ й / трябва да е наясно каква чест и оказвам всъщност /
цитирай
97. martito - firstangel,
26.11.2009 19:36
Ангелче пернато, полекинка, чи шсъ удариш у облака от гордост;)))))))))
цитирай
98. анонимен - Поглеждам я тъпо все още глуповато ...
28.11.2009 15:43
Поглеждам я тъпо все още глуповато усмихнат....
ЪЪЪЪЪъъъъъ какво каза тя ????
Недоумявам............Тя май ме бъзика......Мен!!!!
цитирай
99. martito - firstangel,
28.11.2009 15:57
Съ не бъзикам:)) па много попорасна от гордост, па облачета и облаци минават - ша зема а съ блъснити....:)))
цитирай
100. анонимен - О ! / не о! Шипка ! / попоглеждам ...
29.11.2009 11:05
О !
/ не о! Шипка ! /
попоглеждам си крилцата .
ААА ще внимавам ! :))) / на моменти съм много тъп !
Имам нужда от принцеса ,която да слага в ред мислите иделата ми ,но все още не го знам :)))) /
А ти летиш ли ? / казах ,че на моменти съм много тъп ! /
цитирай
101. martito - firstangel,
29.11.2009 12:19
Е, па на съм ми се е случвало да летя /мигам на парцалки, щот шси прося нещо и трябва да изглеждам много мила и ненагледно ххрисима/
Ти, там...таковата... ще може ли някой път да ....ме вземеш и да направим едно полетче ... само едничко, м, ангелчето ми сладко, мило, добричко, невероятно, красиво, умничко, и...ъъъ... любимо.. /последното го произнасям с покашляне - все пак принцеса съм - не трябва съвсем на колене да падам пред него.../:))))))))
цитирай
102. анонимен - Така като ми запримигва и започва да ...
29.11.2009 13:07
Така като ми запримигва и започва да ми премалява...
В щаслив унес кимам с глава.
Ще те взема ...ииии и да знаеш колко е хубавоо там гореее .Има едни такива пухкави облачета врху които можем да се потъркаляме / казах тъп съм ! как ще се търкаляме ,като в момента , в който те пусна и ще паднеш..........да не говори ,че шефа ще побеснее ,че съм качил безкрил в рая...... /
Тъп съм и съм влюбен ,та това ме прави още по-тъп
цитирай
103. martito - firstangel,
29.11.2009 14:31
Ма той е влюбен в мен! Ура! Призна си! е тва е - какво повече да искам! Пътят към раят ми е открит и ще си правя квот си искам /подскачам от радост и си се връткам от предстоящото ми безумно безгрижно и щастливо бъдеще и ще си го въртя на което пръстче си искам:))) и само някой да е посмял да ми посегне на ангелчето - да му мисли:))))))))) Мое си е! Само мен ще води по полети на разни облачета!!! :))))))))
а а не слушка и му минават мисли за търкаляне и други подобни в мой ущърб - ще си го наказвам подобаващо, щото си е мое ангелче! МОЕ!!!
:))))))))
цитирай
104. анонимен - изчервен и много притеснен Ам да ...
29.11.2009 19:48
изчервен и много притеснен
Ам да -влюбен ! / как ъака стана ,че се издадох ?отиде ми репутацийката на райскят плейбой /
И в рая ще те зведа и с пухкавите облачета ще те запозная / о,Шефе , не се сърди ...тя всъщност е страхотна ......нищо ,че е леко глезенка...това е само привидно .../
Татуира ми между карилата "Ангелчето е мое " и туй то ...........
Но пък е толкова хубаваааа и нежнааа / по някога / ......
цитирай
105. martito - firstangel,
29.11.2009 21:19
Миличките думички ме радват, но не могат да изтрият едно друго нещо - "райският плейбой"?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Ти?!! Как смееш да се заглеждаш по някакви си ангелки фръцлеви, никакви, крилати?!?!?!!? Нямаш право на никакви погледи встрани!!! Ама никакви! Ти си си МОЕ ангелче и само да те хвана да пърхаш около някоя надувка с ореол ще ти оскубя собственоръчно перцата и ще те пляскам, докато не ти избия вся плейбойска мисъл от главата!!! Ясно?
:))))))))))
цитирай
106. анонимен - Ама аз. . . . . . . таковата. . . . . не, че ...
30.11.2009 17:57
Ама аз....... таковата .....не ,че таковата....... / повтарям таковата до откат щот нямам какво д акажа за свое оправдание /
Няма ,принцеската ми ! Няма ...кой АЗ ? - Никога....не ,не не Н-И-К-О-Г-А... / и без това си имам татуировка вече...остава и без крила да ме остави...../
цитирай
107. martito - firstangel,
30.11.2009 21:13
Хмммм... Гордо и нервашко обикалям около теб, дори заплашително, та да си навеждаш още повече главата. Тази хрисима физиономийка вече ми харесва;))))))))))))))))
/само да е посмял да подхвръкне към друга.. да му мисли...щот... сега... аз може да си го шамаросвам, може всичко, ама той си ми носи бамбонки и цветенца и... ще слуша!! Иначе бой и пак ще слуша/;))))))))
цитирай
108. анонимен - А леле каква бойна мадама е моята ...
01.12.2009 18:25
А леле каква бойна мадама е моята прелестна принцеска / чак не вярвам ,че ми се случва / Ама то ако беше някое кротичко нямаше да може да ме върже на фльонга така ,че да не и и минава през ум да погледна друга . /дали да не пробвам и да се поогледам.Събирам смелост и тайничко вдигам глава ,за да видя дали някоя друга не ме заглежда .......ООООххххххххххх ......./
цитирай
109. martito - firstangel,
01.12.2009 18:59
Ще ми надигаш главица, а? ще ми се оглеждаш, а? За друга, а? Боли ли те сега? Боли те! Нека! та да се научиш! /крача още по-нервно наоколо, държа тон, и размахвам пръстчета и едва се сдържам да не му отлепя някой нова плесница - с поучаващ характер разбира се:))))/
Още веднъж ако ми направиш така - и ще те ошамаря пред тая след която се заглеждаш! ясно!;))))))))))))))))))))))
цитирай
110. анонимен - Ваййй ПОЖАР ! С главни букви - пряк и ...
01.12.2009 19:13
Ваййй ПОЖАР ! С главни букви - пряк и преносен ! Тя е преносният ,а бузта ми -прекият.В глават ми кънтят камбани ,ушите ми писнаха ,а моята прелест е бясна !
Наистина ще ме набие пред всяко по-засукано същество , след което се .....ОХХХхххххххххх ...Добре ДЕ ! Няма да се заглеждам.....току-виж ми извадила и някое око ....превантивно.........
цитирай
111. martito - firstangel,
01.12.2009 19:33
:))))))))))))
истината е, че не бих реагирала така:) бих ти казала какво мисля, как се чувствам и до там. бих те оставила сам да си вземеш решение какво и дали да правиш:)
цитирай
112. анонимен - Истината е, че не виждам друга фр...
01.12.2009 20:05
Истината е ,че не виждам друга фръцла освен теб :)))
А шамарчетата са колкото да не се разсейвам :))))))
цитирай
113. martito - firstangel,
01.12.2009 20:22
истина има и друга де - реагирам в зависимост от ситуацията - да си знаеш де;))
цитирай
114. анонимен - С примирение навеждам глава - САМО ...
02.12.2009 20:18
С примирение навеждам глава - САМО нея вече виждам :)))))
цитирай
115. martito - firstangel,
02.12.2009 20:23
Де ще идеш толкова:)))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martito
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2851349
Постинги: 327
Коментари: 10487
Гласове: 37663