Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2010 19:00 - Олеле, Божке, умирам!
Автор: martito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8029 Коментари: 48 Гласове:
-7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    - Ела де, ела де, се не срамувай така!
    Запули се Кънчо Кожодеров със свито сърце и на очите си вярва, ни па на ушите си. Огледа се наляво-надясно, назад даже се обърна - не, бе, никой нямаше. Сам-самичък беше на пътя. Него значи Гуца Четворката приканяше с меден гласец, че и добавяше - с ръка потупваше мястото до себе си на пейката и му се похилкваше сладко примляскващо. Уплаши се Кънчо, нищо, че носеше страшната фамилия Кожодеров. Па то и за страх си беше, че и за леене на куршум, и за баене, че и за бягане. Кънчо избра последното - да бяга!
    Нееее! Това чудо Гуца око да му метне не можеше ей тъй да стане. Работа на Къдрав Ламби беше! Сигурен вече беше! Пак в главата му някоя шега се е защурала, та кой го знае какви му ги е надробил и колко ли що го кара да сърба...
    А че беше работа на Ламби, беше. Умееше ги той тия работици. Докато го видиш, че ти слуша тегобите умислено, току стане и айде - затърсил ти паница за попара, по мярка да ти е. Той Ламби с Кънчо надали някога щеше веселба да си сторва, ма как да се удържи човекът, като гледа как на Кънчо ушите му пламват, щом за мома някой заговори. Па случи ли се на седянка майка му да го замъкне - и бузите му пожар ги хваща, а пот капти от челото му ще кажеш току-що мокър от реката излязал. Инак мълчи Кънчо пред момите като муле, с очи надолу сведени - дълбае ли дълбае с поглед земята, а ръцете му докат не направеха на клечки за зъби цяло трупче дърво, не мирясваха. Ма сбере ли се с другите ергени - най-много той от жени разбирал...
    Е как такъв човек да не нагостиш с попара, а? Запретна ръкави Ламби и на една седянка около Гуцето се завъртя. Все нещо й шушнеше, все нещо я веселеше и към Кънчо сочеше с очи. И се не спря Ламби, дорде жена му не го начумоса, та остави момата. Ма как я остави той Гуца, а, как я остави? Жадна-зажадняла я остави! За Кънча!
    Сега, какви толкоз й ги нашушна Ламби, какво толкоз я омая - не знам, ма й светнаха очите на оная ми ти мома бузеста, облещи ги като фарове връз Кънчо и не ги смъкна три недели. Кога го види, устата й все зазяпано стоеше отворена, та чак лиги й потичаха, гаче се готвеше Кънча цял да глътне. Ма на - Кънчо я не забелязваше, ни па поглед на нея спираше. Па не беше Гуца някоя зад конец да се скрие - налята, сочна, колкот висока беше, толкоз и широка. И веждите й изразителни - слети като една бяха и едни гъсти, черни като косата й, която ще кажеш почваше от веждите и толкоз къдрава и твърда като четка беше, че гребен и от желязо да е, се чупеше. Тя Гуца се не и решеше де, само майка й от време на време я пощеше от умрелите в косата й мухи, щото а кацнеха по косата й, там си и умираха горкинките. Абе с две думи - не беше Гуца от тия моми, дет ще подминеш. Па Кънчо - слепец направо.
    Ма Гуца нали е жена - прави-струва, ма привлече вниманието на Кънчо. Току не му подвикне "Кънчо бре!" и му смигне като по филмите, ту пък китката си след него ще запрати, по главата ще го умери, ту па на седянка някоя до него ще се намести, кълка до неговата да залепи. Па Ламби току не подвикне: "Бравос, Гуце, бравос, момиче!" и се смее, смее, та чак ушите му се смеят.
    И на Кънча акълът му в един момент взе, че проработи. А след днешната най-безсрамна покана на Гуца до нея да седне, нещо взе да стяга Кънчо за гърлото. То смешно, смешно, ма на него нещо хич не му беше до смях. Тая Гуцина любов някак го плашеше. И взе да страни Кънчо и от седенки, и от хора, и от моми, па от Гуца най-вече.
    Ма дяволът нали си няма друга работа, взе че зашушна сега той на ухото на Гуца. И един ден, гледа тя, че Кънчо по пътя се задава, забързал се къмто мегдана и решава момата тежкотоварна тоя път Кънчо да не подканва. На пътя и тя излиза, ма не сяда на пейката, ми срещу Кънчо крачка засилва и на онуй тясно място между двата дувара запря се. Запря се и Кънчо - къде ти - място няма да мине. Ма назад се не връща, че и хора има, ще му се смеят.
    Момата го гледа засмяна, с уста зяпнала изгладняла, па Кънчо от крак на крак пристъпя - пролука да види, че да се с Гуца размине. И къде му се видя, че място между Гуца и дувара се отваря, не знам, ме изведнъж се засили да мине. И в тоз момент Гуца о дувара го притисна, с целувки взе да го обсипва. А наш Кънчо пищи, та се носи:
    - Олеле, Божке, умирам! Умирааам!...




Тагове:   цвете,   коса,   мухи,   шега,   МоМА,   срам,   дувар,


Гласувай:
32



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Хахахахахаххаахахах занчи го п...
09.05.2010 19:15
Хахахахахаххаахахах занчи го прищипа Гуца , и той зарева кат магаре :)))))))
Хихихихихихиихихииихи умирал ,аааа :))))))))))))))
Хохохохохохохохохохохоххох само така ,Гуце !!!!! Ще се отваря той пред момците- от моми най-отбирал :))))))) Ма я да го видим насаме с Гуца....ша мре ,а :))))))))))
цитирай
2. drakulla - :)))))
09.05.2010 19:29
то всичко е ясно, ама що и думат четворката? :))))))))))))))))))
( да не е от тухла четворка???)
Наде, нали се бяхме рабрали - на три разказа - по една нормална девойка? :))))))))))))))))))))
цитирай
3. martito - karambol5,
09.05.2010 19:33
:)))))))))))))))))
Ще мре, ами! По-вероятно е дуварът да му убива на гръбчето:)))))))))))
цитирай
4. martito - drakulla,
09.05.2010 19:34
:)))))))))))))))))))
От тухла, drakulla, от тухла:)))
И сега да попитам аз - какво й е на тази двойка герои? Що да не са нормални, а?:)))))))))
Ма си прИтенция ей!:)))))))))
цитирай
5. karambol5 - АбЦелютно нормални са си :)))))...
09.05.2010 19:43
АбЦелютно нормални са си :)))))
Ма ,Маричко , права си , дуварът ще да го е убивал , а не Гуцините цАлуФки :))
И виж сега , тя нишан му е давала и по седенки ,ма той нали си е дърво :))) - на ти сега ръбест дувар :))))))))))))))))))
цитирай
6. drakulla - амчи,
09.05.2010 19:51
запуши ми прИтенцийката с една любовка, дет кат седна цял пакет салфетки да унищожа...:))))))))
цитирай
7. martito - karambol5,
09.05.2010 19:52
:))))))))))))))))))))))))))))
Убавци са ми героите, нали? И готини! Е, Кънчо малко... верно, дърво си пада, ма... ма пък Гуца сърце и любов има и да го съживи:))))))))))))))
цитирай
8. martito - drakulla,
09.05.2010 19:54
:)))))))))))))))))))))))
Че бива ли да се арчиш за салфетки, м?:))))))))))))
Па и да те питам - таз любов не те ли избива на рев... па макар и от смях, м?:)))))))
цитирай
9. divna8 - Ле-ле, Мартиии... :))))
09.05.2010 19:56
Бях чувала, че мъжете правели жените да "умиргат" ?! А сега научавам, че и момите тъй ... на ергените... Ей, много съм пропуснала...Ама и докато го докарам до "четворка" / да заякна, де :))) / То си има жени за всичко...
Браво на Гуца!!!
:)))))))))))))))
цитирай
10. drakulla - избива ме
09.05.2010 20:00
на смях, ама като се сетя чИ съм ергенчИ и не ми е толкова смешно. Апропо, ако бях на мястото на Кънчо, хора не хора, щях да драсна назад от тоз трол страшен....
:))))))))))))))
цитирай
11. martito - divna8,
09.05.2010 20:07
Тъй, тъй - какви ли не чудесии има по тоз свят;)))))))))0
И не се сили кат Гуца четворка да ставаш - глей, че Кънчо нещо се дърпа някакси..;)))))))))
цитирай
12. martito - drakulla,
09.05.2010 20:12
Аз мисля, drakulla, че не трябва да се плашиш, а да ми благодариш, щот ей на - подготвям те за изненадващи ситуации и ти взимаш решения как да реагираш:)))))
Има истина в думите ми, нали?:)))))))))))
цитирай
13. net - :)
09.05.2010 20:14
Бива ли тъй, бе Марти!
Не му стига на човека срама, ми ти и тук го издокароса. Ех, ако бях там- веднага та помощ ще се притека. Ама на - изпуснах и това събитие.


Поздрави ЧУДОМИР-ке!
цитирай
14. martito - net,
09.05.2010 20:19
Бива я, бива - нъл за любов е думата тука:)))))))))))
Изпуснала си събитието, ма питка си им направила, гледам:))
цитирай
15. lupunel - Наде, те такива жени хатресвам, ...
09.05.2010 20:20
Наде,те такива жени хатресвам,като Гуца.Да не са свенливи,да не се дърпат.
Поздрави за готиния пост:)
цитирай
16. martito - lupunel,
09.05.2010 20:21
Душице, жена за милиони е Гуца, ма на - Кънчо да вземе да избере, дет не я оценява хич:)))))))
цитирай
17. net - :)
09.05.2010 20:30
и питка ще им направя и други вкусотийка. Само да се вземат младите!
цитирай
18. drakulla - много
09.05.2010 20:32
благодаря за подготовката, ама то все за срещи с такъви алигатори иде реч...Подготви ме за ситуация дето някое маце, с крака до долната устна да ме причака на дувара...:)))))))))))))))
цитирай
19. martito - net,
09.05.2010 20:43
:))))))) Е, квот направят:))))
цитирай
20. martito - drakulla,
09.05.2010 20:46
:))))))))))))))))))))))))) Е, че то ситуацийка, каквато ти искаш, дали ще ти се отрази добре, м?:)))) Все пак ще те причаква момата, ма дали пък зад нея друга няма да се крие, м?:)))))))))
цитирай
21. alexiev63 - При теб
09.05.2010 21:03
При теб намирам, за какво да се усмихвам. Не се променяй приятелко.
цитирай
22. martito - alexiev63,
09.05.2010 21:29
Добре си дошъл винаги:))
цитирай
23. ninaantonova - Лелелеееееееееееее, Наде, как си ги наредила...като синци думите!
09.05.2010 22:29
Горкичкия Кънчо, а тая "пустата" Гуца жадна, ама глътка вода нема да я напои, мъж й требва, мъж като Кънчо, да я емне, че да забрави да спре!
Страшна си Наде, направо така ме разсмя, и в същото време ми стана тъжно, това е част от нашата народопсихология, през 20-30 -те години на миналия век. Така е било на времето. Лека вечер! :)
цитирай
24. razkazvachka - Ей това вече е черешката на седмицата:))))
09.05.2010 22:34
всичко си е на мястото - окапалите от смях - под мястото - вече може да се отметне неделята.

Хубава седмица!
цитирай
25. dorichela - Наденце, винаги ме караш да се хиля ...
09.05.2010 22:46
Наденце, винаги ме караш да се хиля сама като идиот :)
цитирай
26. анонимен - тъпо
10.05.2010 01:17
Тъпо отчайващо тъпо идиотско селско просто отвратилно,селяндурско,анадолско божичко такива хора сред нас, каквобъдеще какво изкуство, каква Европа,все кални улици и септични ями и безмозъност ни чакат
цитирай
27. martito - ninaantonova,
10.05.2010 07:17
И на Кънчо баш жена като Гуца му трябва:))) Абе... събрал ги е Ламби;)))))
цитирай
28. анонимен - благодарности от hristohatov
10.05.2010 07:18
Наде,умирам за жена като теб!Чел съм много твои произведения и си единствената с толкова чувство за хумор и чудомировски талант.Продължавай така и обмисли издаването на някое книжле,поне да спечелиш малко парички...Слава на Бога,че има и хора като теб.Всичко най-добро ти желая!
цитирай
29. martito - razkazvachka,
10.05.2010 07:19
Весела нова седмица:)) И слънчево настроение:)
цитирай
30. martito - dorichela,
10.05.2010 07:20
Много гушки, сладуранке:)
цитирай
31. lila - -------------
10.05.2010 11:55
и после?...после кво стана?!?:)))
сигур е кандисал...
цитирай
32. martito - lila,
10.05.2010 12:14
После... ми после записките на авторката по темата бяха изгорени... таковата... от Кънчо..:))) Нямам идея що го направи...;)))))))))
цитирай
33. blagovestie - Наде,
10.05.2010 15:44
обожавам всичко, което пишеш.
Здрава да си ми, останалото си имаш
Усмихнат ден, слънце! :)))
цитирай
34. martito - blagovestie,
10.05.2010 16:50
Благодаря ти!:)
Весело настроение!
цитирай
35. анонимен - Те това е произведение на изкуст...
10.05.2010 17:25
Те това е произведение на изкуството!Да се чуди човек да плче ли или да се смее .Сигурно авторката и приближените и знаят кога да го правят това синхронно плуване!
цитирай
36. drakulla - martito,
10.05.2010 18:44
друго ми хрумна - може пък ти да се криеш зад нея и да ми покажеш как Гуцето е приклещило Кънчо :)))))))))))))))
цитирай
37. newlogic - Добре си се справила, умееш да пр...
10.05.2010 20:42
Добре си се справила, умееш да пресъздаваш нещата от реалноста по забавен начин.
Всичко започва на майтап, а както се казва " Майтап, майтап, ама на гол...гръб си е чисто мъчение". След това се дава лъч надежда на "отчаяна мома" като Гуца, която само това чака и дори да знае, че всичко е лъжа, не би я спяло от действие.
и накрая "велик разбирач" като Кънчо си намира майстора. и както се казва "умиране има, отърваване няма: :)

цитирай
38. malkiatprintz - Друго си е такваз една фадрома, като ...
11.05.2010 00:20
Друго си е такваз една фадрома, като зарипа по мегдана и керемидите да падат! :) Ама и Кънчо, вместо да се нахрупа с щайга лук, няколко чорби с чесън и шкембе, една делва с първак-грозданка и разни други дезинфектанти, па да и стори харно на Гуца, а после да й пошушне, че Ламби нещо сечено му прави и лошо за двамата с Гуца говори, да видиш как на Ламби ще да му отеснее селото в ханша :)
цитирай
39. martito - drakulla,
11.05.2010 07:48
:))))))))))))))))))))
цитирай
40. martito - newlogic,
11.05.2010 07:50
Ама как добре си ги анализирал героите:)) Гуца си е човек на действието, а Кънчо... Кънчо - на думите;)))))
цитирай
41. martito - malkiatprintz,
11.05.2010 07:52
:)))))))))))))))))) Чудно си му намерил цаката на Ламби, ма ха де - да беше го по-рано подшушнал това на Кънчо, нямаше да му се налага да... се излага човекът..;)))))))))))
цитирай
42. mrazekoff - Браво, браво, браво
11.05.2010 16:35
много свежо разказче, че и с изразите като в разказите на Чудомир и развръзката е хубава.
Най ми допадна момата, ееех, защо няма сега седенки и аз да намеря такава мома, че да не правя клечки за зъби от трупчета:))))
Браво, поздравления!!!!
цитирай
43. martito - mrazekoff,
11.05.2010 20:52
Момата си е готина:)) Много даже, чак акъла ми го не побира - що ли тъй Кънчо се дърпа?:)))))))))))
цитирай
44. анонимен - :)
12.05.2010 10:37
Не се дърпай, Кънчо, морето веднъж пуска пяна! :))))))))))))
цитирай
45. martito - starbuck69,
12.05.2010 11:03
:))) А така - кажи му!;))))
цитирай
46. kosara2008 - !!!:))))!!!!......................красавица моя,ненаглядная
12.05.2010 12:14
тенкс!

свежо сие да си тежкотоварница, яяяя ила ми ти Кънчо на устнитье, тъй де...не е биля, късмет сий туй за тойзи Трепеттрушко:)...цун..............................мартичкоНаденце, чудеснице!!!!!!!
цитирай
47. martito - kosara2008,
12.05.2010 12:52
Късмет е, я, късметь! Ма Кънчо... късоглед..:)))
Гушкии:)
цитирай
48. анонимен - гушки,мушки,тъпушки
16.06.2010 18:02
гушки,мушки,тъпушки
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martito
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2844311
Постинги: 327
Коментари: 10487
Гласове: 37662