Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2015 09:46 - Сексът и селото: Те и аз
Автор: martito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4144 Коментари: 12 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Те са Мара, Салона и Штафана. А аз съм Къша Брантиева. Известна още като момичето от селския седмичник. Или просто фръцлата, която постоянно ходи в селския МоЛ за джапанки.
   Бях събрала някой и друг лев и един ден смело напуснах големия мръсен и убийствено скучен град и се гмурнах в дебрите на селската магия. Кой знае – може би там, сред селянията бе голямата любов на живота ми и чакаше да ме срещне.
   За това мечтаеха и приятелките ми – Мара, Салона и Штафана.
   Първо се запознах с Штафана. Беше в един летен ден, жегав, изпотяващ, задушен. Нямаше птичка да се чуе, ни пък човек да се види. Разхождах се край лозята извън селото, възползвайки се от природната сауна и плаж. И докато се усетя, изви се силен вятър, небето почерня и почна да лее ведро след ведро. Едно-единствено дърво насред цялото поле се клатеше в ритъма на бурята. Затичах се с все сили към него. Но докато стигна, бях мокра и в ушите, екстеншъните ми бяха отнесени от вихъра и пороя, а прекрасните ми еспадрили на висок ток Made in Turkey потънаха безследно нейде в калта. Още ме боли сърцето за тях…
   Тъкмо да се облегна на ствола на дървото и то изведнъж оживя. Тръгна към мен с размазано лице тип маската от „Знам какво направи миналото лято” и боботеше нещо, което не разбирах. Не питайте как и колко съм крещяла от ужас, нито как малкото ми останала естествено боядисана коса загуби безвъзвратно цвят. „Дървото” беше Штафана. Беше високо и поне стокилограмово женище с рошаво, стърчащо на всички посоки косище. Гримът и беше на стотици слоеве, но пороят здравата я беше оплескал. Истински самоходен кошмар! Наложи й се да използва и килотите си, за да ми докаже, че е човек и да спра да крещя. Имала, милата, при бостаните среща с Кантарион Смрадликов. Пет часа го чакала, така и не дошъл. Простак – и двете бяхме убедени, че е такъв. Както бяхме убедени и в това, че дъждът е проклятие за женската красота.
   Мара за първи път видях на селския сбор. Беше точно на третия ден след запознанството с Штафана. Мара беше едно слабовато, сякаш недоразвито същество, застанало в края на реда със сергиите, близо да шадравана. На врата си съществото бе увесило табела с надпис „Момиче за целуване”. Никой не се спираше при Мара. И не беше чудно. От километър поне можеше да се усети миризливата й пот, към която се добавяше задушливата воня от краката й, обути в прокъсани маратонки Абибас made in Korea. Беше толкова смотана и осополена от отчаяние, че ми дожаля за нея. С цената на няколко припадъка и дузина повръщания се домогнах до Мара и с все сила я блъснах в шадравана. Окъпах я, напарфюмирах я и удавих веднъж завинаги Абибаса. Оттогава в шадравана не се въдят комари, а с Мара станахме дружки.
   Салона… Хм, Салона беше местната шаврантия. Така я наричаха селските бабишкери, а по-младите я кръщаваха пачавра или въртиопашка. А Салона наистина имаше опашка. Дълга, дълга, безкрайна чак. И все от мъже – здрави и напористи селяни. Всички те крещяха и викаха по нея, тропаха нетърпеливо. А Салона само ги поглеждаше като досадни хлебарки, наместваше с ръка тупираната си коса, свиваше устни тип кокоше дупе, правеше си поредното селфи и чак тогава мяташе по няколко бири на тълпата. Кой хванеше, хванеше, кой не – получаваше от нея сочна и разтреперваща псувня. Да, Салона беше барманка в кръчмата „При Тошо Пръча”. И да, веднага си паснахме с нея. Особено що се отнася до тупирането на косите и селфитата в клозета на кръчмето.
   Та това сме ние – Къша, Мара, Салона и Штафана. Четири неомъжени момичета, напуснали града, за да заживеят в дебрите на село. И четирите препълни с мечти за пръжки с лук, кърска работа и диви селяни.
   Какво ще намерим в село – четете – че надали ще познаете.


   До скоро!
      Ваша:
                Къша Брантиева
 



Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drakulla - Аха,
16.06.2015 19:40
Щафана - нещо ми напомня, ама трябва да се позамисля малко :)
цитирай
2. martito - drakulla,
16.06.2015 20:01
:)))) Позамисли се :))
Аз само ще обърна внимание, че настоящата героиня е кръстена ШТафана :)))))
цитирай
3. vmir - "Сексът и селото"
17.06.2015 10:44
Хареса ми началото. Давай нататък, Наде!
цитирай
4. martito - vmir,
17.06.2015 11:36
:) И на мен ми хареса ;)
Втора серия ще я "изпрожектирам" скоро :)
цитирай
5. shtaparov - Щом е така, побързайте да се запо...
17.06.2015 13:59
Щом е така,побързайте да се запознаете с Вашо Калеков- той ще ви осигури полезни запознанства и ще ви каже няколко "селски" тарикатлъци :))
цитирай
6. martito - shtaparov,
17.06.2015 16:01
:)))))))))))))))))))))))))))) Те момите четири точно за такива селяни мечтаят, дето селски тарикатлици ще им показват :))))))))))))))))))
Ще се запознаят и с него :))))))))))))
цитирай
7. shtaparov - А какво ще правиш, като доведе бр...
21.06.2015 13:45
А какво ще правиш,като доведе братята си Зашо,Рашо и Ташо- ще викаш Салона и Антрето на помощ ли? :))
цитирай
8. martito - shtaparov,
21.06.2015 14:00
:))))))))))))))))))))))) Виж ся, значи Вашо, Зашо, Рашо и Ташо са таман четирима, нали така? Момите ми - Мара, Къша, Салона, Штафана - и те четири...Така... Не ме бива много в математиката, но като че ли всеки ще си има по някого ... Четири по четири са :)))))))))))))))))
цитирай
9. katan - Мартинко:)))! Смях се от сърце:))))).
21.06.2015 18:46
"Сексът и градът" през погледа на една "фръцла":))), която е решила да живее на село.
Много колоритно си пресъздала образите на приятелките на Къша Брантиева, а и нейния, де:).
Разбрах колко много си ми липсвала през времето, в което отсъстваше.

" Какво ще намерим в село – четете – че надали ще познаете."
Интригуващо! Не ми остава нищо друго освен да чета:)))))))).

Прегръщам те!
цитирай
10. martito - katan,
21.06.2015 20:08
Даааа, "Сексът и градът" през погледа на една селска фръцла :))) И всичко е с обратен знак :)
Радвам се, че героините ми са те накарали да се смееш от сърце :)
От сърце прегръдка от мен :)
цитирай
11. makont - Здравей Наденце!
22.06.2015 12:16
Страхотно четиво. Моля дай назаем малко Мара, защото и у наше "село" има комари. Прегръщам те!
цитирай
12. martito - makont,
22.06.2015 13:42
Благодара ти!
Пращам ти я Мара, Майче, ха дано ви отърве от комарите:))))))))
Много прегръдки и от мен :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martito
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2852672
Постинги: 327
Коментари: 10487
Гласове: 37663