Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 20:00 - Сексът и селото 3: Трилема
Автор: martito Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4469 Коментари: 9 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Салона напоследък никаква я нямаше. Ни се хранеше, ни па спеше кой знае колко ли. Беше изпосталяла и зарошавяла като кокошка след бой със съперничка за петел. Вадеше един поглед на отнесена от вихъра, мълчеше и от време на време се разсмиваше ни в клин ни в ръкав. Изобщо нищо не беше нормално за Салона. На всичкото отгоре все в кръчмата киснеше. Къде ще я намерим след работа – в кръчмата. Къде ще се събираме – в кръчмата. Къде ще си направим женско парти – в кръчмата. А преди мразеше кръчмата и бягаше от там като дявол от тамян, щом приключеше смяната й.
   - Най-вероятно става въпрос за мъже. – предположи Штафана.
   И беше права. Ставаше въпрос за мъже. Не за мъж. Щото то при Салона мъжът никога не е само един. Е, този път бяха двама. И двамата – селяни диви, удари единия, ще падне и другия. Ма инак с титли. Доктори, моля ти се.
   Единият се казваше Щипалков. (Що за име само!) Бил доктор на некакви си науки, та по цял ден акъл раздаваше. Научно. И дървено-философско-тъпо. С какво бе омаял Салона – с бръщолевенията си ли, с разхвърляните си къдри по главата, или с брадавицата на лявото ухо – за нас е загадка. Да не говорим, че беше по-нисък от Салона и носеше очила, чиито стъкла бяха по-мръсни и от прозорците на Маца. А Маца беше голяма мизерница. Салона обаче го зяпаше Щипалков, като че чудо на природата беше. А той и като по чудо се появи в село, де. По проект някакъв на кмета. За археологически разкопки. Щипалковият доктор трябваше по цял ден да рови из дерето за парчета от счупени стомни. А той ходеше до там, колкото да преброи селските гъски, да огледа селянките и беж в кръчмата при Салона. А откак в село се появи и Христайло – заряза и стомни, и дере, и научни разсъждения, че и гъски. Само в кръчмата киснеше и не изпускаше Салона от диоптър.
   Христайло беше другият доктор. Нафукан, космат, вечно потен и рошав в главата. Беше луд за връзване и вързан за лудите. Ходеше като пет за четири и не беше никакъв доктор. Беше си най-прост фелдшер. Ма инак лекуваше всичко наред – магарета, петли, овце, хора, зеленчуци, овошки, тъпанари… И през цялото време овикваше и псуваше пациента от небето до земята. Помагало за прогонване на болести. Докторски му чалъми. И аз ходих при него. Нокътя да ми маха. А той на две стотинки ме направи, че каква, моля ти се, селянка щяла съм да бъда аз без нокът, па и кой го знае какъв ли нокът щял да ми порасне след това. Изписа ми 8 в 1 процедури и ме натири при Ануша. Както и да е.
   Та – разпредлен бил Христайло в наше село народ, добитък и плод и зеленчук да лекува, а той взел, че се зазяпал в наша Салона. В което лошо няма. Само дето и Салона се зазяпала в него. Точи лиги по Щипалков, па й омеквали коленете по Христайло. А де? Иди, че разбирай, па и помагай.
   По цял ден киснели и двамата доктори в кръчмата. А Салона от първа минаваше втора, после и нощна смяна, после пак първа, междинна, втора, нощна… Беше заприличала на селско плашило. Но на щастливо ухилено селско плашило. И угрижено също. Същата онази Салона, дето не си поплюваше много–много, сега не знаеше какво да прави.
   - Не знам кого да избера – мрънкаше тя на опитите ни да я вразумим и да престане да се държи като мекотело. Ми пък никак не й отиваше! – Вижте ги само какви са сладури и двамата.
   Гледахме ги ние, ама… не и с нейните очи. А тя ги искаше. И двамата. Ама пък те не се искаха. Христайло и Щипалков на трески правеха бара да се правят на кой е по-по- селянин пред Салона и час по час излизаха да се разбират навън по мъжки.
   В началото Тошо Пръча много се нервеше и ги гонеше и двамата доктори, караше се на Салона и я заплашваше с уволнение, но като видя, че любовният триъгълник събира зяпачи, демек клиенти, омекна и тръгна да заръчва нов бар да му правят.
   А междувременно се случи нещо, което съвсем обърка Салона и я метна на черешата. Радо Боровото ВръхчИ й се обади. В село щял да идва. С цял отбор юнаци. Жури бил в някакъв музикален формат, кастинг щял да прави.
   Те ти, булка, Спасовден!  



Гласувай:
23



1. injir - Тия действия в голямото село май се ...
21.11.2015 20:26
Тия действия в голямото село май се развиват.
цитирай
2. born - Повествованието е супер интересно ...
21.11.2015 20:44
Повествованието е супер интересно ! Давай напред ! Поздрави.
цитирай
3. martito - injir,
21.11.2015 20:57
Значи, може да си напълно сигурна, че действието се развива в голяяямо село :)
И всички там са големи селяни и селянки ;))
цитирай
4. martito - born,
21.11.2015 21:11
Благодаря ти! :)
Пълен напред съм! :)
цитирай
5. injir - Така си и знаех. :)
21.11.2015 21:39
Така си и знаех.
:)
цитирай
6. hel - Жените в голям град не могат да си ...
22.11.2015 22:23
Жените в голям град не могат да си харесат мъж, а тая Салона в някакво си село по трима е залитнала. Проблеееееем си е!
цитирай
7. stela50 - Доктори... не един, а двама...
24.11.2015 17:10
а като капак и Радо Боровото ВръхчИ - страхотна дилема,
не - трилема направо... в това село момите не само имат
голям избор и ще се избият за тях, но и сериозни проблеми
решават... какво ли ще прави Салона ?!!!
Поздрави, Мартито !
цитирай
8. martito - hel,
25.11.2015 13:53
Начиииии... койт` кат` сЪ уредИ ;)))
цитирай
9. martito - stela50,
25.11.2015 14:34
Хубавици са ми ей, хубавици! И четирите! :)))) И всичко мъжко по тях лиги точи :)))
А кого ще избере Слона... кой я знае.. все още се чуди :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martito
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2844521
Постинги: 327
Коментари: 10487
Гласове: 37662